Ünlü ekonomist uyardı: Borsada silkelenme riski var

Ekonomi Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz, Borsa İstanbul’daki küçük yatırımcıları uyararak ‘Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir’ ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz, çarpıcı bir tespitte bulundu.

Ekonomim.com’da yer alan habere göre Dr. Şeref Oğuz, Borsa İstanbul’daki küçük yatırımcıları uyararak ‘Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir’ ifadelerini kullandı.

Dr. Şeref Oğuz, küçük yatırımcıların borsanın yükselen trendine kapılmaması ve dikkatli adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

Daha önce birçok kez yaşanan senaryonun küçük yatırımcılar için yeniden tekrarlanabileceği ve silkeleme operasyonunun düğmesine basılabileceğini aktaran Oğuz, uyarılarını şöyle sıraladı:

“Borsa ağacının 8,5 milyon yaprağı vardı, bir silkelendi 1 milyonu gitti. Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Spekülatörler yeniden ortaya çıkıp küçük yatırımcıyı sağabilir. Küçük yatırımcılar çok dikkatli olmalı. Hep söylediğim gibi borsa oyun alanı değildir. Borsada hisse senedi alıp bir şirketin ortağı oluyorsun. Küçük yatırımcı lütfen bir şirketin ortağı gibi davransın.

Borsa sabırsızlardan sabırlılara, akılsızlardan akıllılara para aktarılan bir yerdir. Bu nedenle borsada şimdi profesyonellerin zamanı. Borsada artık amatörlere yer yok. Yatırım yapacaklar mutlaka profesyonellerden destek almalı."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar