Vakıfbank'a 915 milyon dolarlık kaynak

Vakıfbank, 367 gün gün vadeli iki dilimli olmak üzere toplamda 915 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıfbank, 22 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 361 milyon dolar ve 513 milyon euro olmak üzere toplam 915 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.

367 gün vadeli söz konusu kredinin dolar maliyeti SOFR + yüzde 2,50, euro maliyeti ise Euribor + yüzde 2,25 seviyesinde gerçekleşti.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre banka yılbaşından bu yana uluslararası piyasalardan 3 milyar dolar tutarında yeni kaynak sağlayan banka yılın ilk sendikasyon kredisinde çevrim oranı yüzde 113 oldu.

Söz konusu işleme yönelik VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Bu işlemin bizim için en önemli noktalarından birisi de katılımcı sayısının banka tarihindeki en yüksek sayıya ulaşmış olmasıdır. Söz konusu işlemimizle birlikte sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredilerimizin toplamı 1,5 milyar dolar seviyesini aştı” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar