​Vakıfbank’ın ilk çeyrek net karı 374 milyon lira

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan: "60’ıncı yılımızda, 870 şube ve yaklaşık 15 bin çalışanımızla başta reel sektör olmak üzere Türkiye ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz."

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıfbank, konsolide olmayan finansal tablolarına göre, 2014’ün ilk çeyreğinde 373,6 milyon lira net kar elde etti.



Vakıfbank’tan yapılan açıklamaya göre, bankanın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,3 artışla 139,2 milyar liraya, nakdi kredileri yüzde 28,7 artışla 89,3 milyar liraya, toplam mevduatı ise yüzde 27 artışla 83,1 milyar liraya yükseldi.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, özellikle yurt dışı piyasalar kaynaklı hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olmasına ve gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik endişelerin artmasına rağmen, Vakıfbank olarak ülke ekonomisine destek olmaya devam ettiklerini belirtti. 



Vakıfbank’ın yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayrinakdi kredi toplamının 113,5 milyar liraya yükseldiğini vurgulayan Aydoğan, nakdi kredilerini yıllık bazda yüzde 28,7, çeyreklik bazda yüzde 3,3 oranında artırarak 89,3 milyar liraya, gayrinakdi kredilerini ise yıllık bazda yüzde 33,8, çeyreklik bazda yüzde 3,8 oranında artırarak 24,2 milyar liraya yükselttiklerini, üretime, ihracata, projelere ve dolayısıyla istihdama destek olmaya devam ettiklerini dile getirdi.



Aydoğan, Vakıfbank olarak, başta enerji ve altyapı olmak üzere ülke için hayati önem arz eden projelerin finansmanında etkin rol oynamaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:



"Şube açılışlarının da katkısıyla mevduat alanında güçlü bir büyüme gösterdik. Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 27 oranında artarak 83,1 milyar lira seviyesine yükseldi. Daha da önemlisi toplam vadesiz mevduatımız aynı dönemde yüzde 40 büyüyerek 15,1 milyar liraya, tasarruf mevduatımız yüzde 31 büyüyerek 33,3 milyar liraya ulaştı. Vadesiz mevduat ve tasarruf mevduatının toplam mevduattan daha hızlı büyümesi, mevduatımızın tabana yaygınlaştığını net bir şekilde göstermektedir.



Bu yıl bankanın 60’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladık. Vakıfbank büyümeye ve sektördeki öncü konumunu güçlendirmeye devam ediyor. 60’ıncı yılımızda, 870 şube ve yaklaşık 15 bin çalışanımızla başta reel sektör olmak üzere Türkiye ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz.”

Kategoriler Gündem
Yorumlar