VakıfBank'tan ilk çeyrekte 12.2 milyar TL net kâr

VakıfBank, 2024 yılının ilk çeyreğinde 12 milyar 23 milyon TL net kâr elde etti. Banka, 2024 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 15 milyar 588 milyon TL brüt kârından 3 milyar 565 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 12 milyar 23 milyon TL net kâr elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

VakıfBank, ihracat, yatırım ve üretim odaklı desteğiyle Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir ve güçlü büyümesine katkı sunmaya devam ediyor. 

Banka, 2024 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 15 milyar 588 milyon TL brüt kârından 3 milyar 565 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 12 milyar 23 milyon TL net kâr elde etti.

Bankanın birinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ‘’Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak sürdürülebilir finansal hizmet anlayışımızla ve her daim yenilikçi teknolojik altyapımızla müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. İlk çeyrek finansal sonuçlarımız da Bankamızın güçlü konumunu bir kere perçinledi.

Bankamızın nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla Türkiye ekonomisine sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 54 artarak 2,1 trilyon TL’yi aştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 48 artışla 1,6 trilyon TL seviyesine ulaşırken, aktif toplamımız ise yıllık yüzde 67 artışla ilk defa 3 trilyon seviyesini aştı. Bu büyüklükte bir banka olarak tabii ki etkin bilanço yönetimi kapsamında sermaye rasyolarımızı güçlü seviyelerde tutmak için adımlar atmaktayız” dedi. 

Bu amaçla, Nisan ayında 550 milyon dolar tutarında, vadesiz ve 5. yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, tamamı yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye ihracını başarıyla tamamladıklarına dikkat çeken Üstünsalih, “Söz konusu işlem, hem VakıfBank tarihindeki uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı hem de Türkiye’deki kamu bankaları arasında piyasa işlemi olarak gerçekleştirilen ilk ihraç olma özelliğini taşıyor. Böylece hem ana sermaye hem de toplam sermaye rasyolarımız 100 baz puanlık bir artış sağlamış olduk” açıklamasında bulundu.

“TOPLAM MEVDUATLAR İLK DEFA 2 TRİLYON TL’Yİ AŞTI’’ 
Bankanın ana fonlama kalemi olan mevduatlar tarafındaki performansına da değinen Üstünsalih, VakıfBank’ın toplam mevduatlarının da yıllık bazda yüzde 60 artış ile ilk defa 2 trilyon TL seviyesini geride bıraktığının altını çizdi. “TL mevduatlarımız ise yıllık bazda yüzde 48 oranında artarak 1,2 trilyon TL seviyesine yükseldi” diyen Üstünsalih, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabana yaygın mevduat politikamız sayesinde, bir önceki yıla göre yüzde 84 oranında artışla 844 milyar TL’ye ulaşan tasarruf mevduatı toplamının toplam mevduatlar içindeki payı, yüzde 37’den yüzde 42 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki dönemde de tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler geliştirmeye ve yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Dünya

 

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 22.62
Satış 22.64
Değişim 1.22%
Son Değer 22.62
En yüksek 22.96
En düşük 21.38
Haftalık Değişim 5.7009%
Aylık Değişim 14.939%
Yıllık Değişim 76.1682%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar