VESTL-Vestel Elektronik hisse yorumu: Hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım, bugün yayımladığı raporda VESTL-Vestel Elektronik için hedef fiyatını 94 TL'den 123 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vestel Elektronik, 2023 yılını 1,45 milyar TL net kar ile tamamladı. Şirket, 2022 yılında 111 milyon TL net zarar açıklamıştı. 2023 yılında iç pazarda güçlü seyreden talep ve fiyat artışları, şirketin cirosunu artırdı. Ancak, Avrupa pazarındaki talep zayıf kalmaya devam etti. Türkiye'nin toplam satış gelirlerindeki payı %37'ye yükselirken, Avrupa'nın payı %50'ye geriledi.

Toplam satış gelirleri, yıllık %1 artışla 112 milyar TL seviyesine ulaştı. Beyaz eşya segmentindeki hammadde maliyetlerindeki azalış, FAVÖK'ü yıllık %87 artırarak 10,4 milyar TL'ye çıkardı. Enflasyon muhasebesi uygulamasına bağlı olarak, şirket 2023 yılında 9,7 milyar TL net parasal pozisyon kazancı kaydetti. Ancak, şirketin net borcu 28,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Yatırımcı Beklentileri ve Hedef Fiyat Güncellemesi

Vakıf Yatırım, bugün yayımladığı raporda finansalların hisse performansına etkisinin nötr olması bekleniyor. Son 12 ayda, Vestel Elektronik hisselerinin getirisi endeksin %6 altında kaldı. Ancak, son bir ayda hisse performansı endeksini %4,5 geçti. Finansal raporun ardından, Vestel Elektronik için hedef fiyat 123 TL olarak güncellendi (önceki: 94 TL). Kısa vadeli "Endekse Paralel Getiri" ve uzun vadeli "AL" önerileri sürdürülüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar