Volte nedir ne demek? Telefondan Volte ayarları nasıl açılır?

Son günlerde akıllı telefonlarımızda Volte yazısını görür olduk. 4.5G teknolojisiyle hayatımıza giren Volte nedir ne işe yarar? VoLTE Açma: VoLTE Nasıl Açılır? İşte merak edilenler…

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mobil iletişim teknolojisi son yıllarda çok hızlı bir ilerleme gösterdi. Telefon görüşmelerinin kesintisiz ve kaliteli olması adına önce 3G, daha sonra 4.5G hayatımıza girdi.

Son günlerde ise Volte kavramıyla karşılaşır olduk. Telefonlarında Volte işaretini gören kullanıcılar Volte nedir,  Volte ne işe yarar gibi aramalar yapmaya başladı?

VoLTE Nedir? VoLTE Ne Demek?

4.5G telekomünikasyon hizmeti; yüksek mobil internet hızı, artırılan data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan bir hizmet. Bu hizmetle birlikte volte teknolojisi hayatımıza girdi. Volte özelliği, telefon görüşmelerinde sesin anlaşılamaması veya görüşmenin kesilmesi sorunlarına çare oluyor. Burada hem sesli hem de görüntülü konuşmalarda yüksek netlik sağlayan berrak ses kalitesinden bahsediyoruz.

Aynı zamanda telefonla konuşurken yaşanan mobil veri bağlantısının kesilmesi, arka planda çalışan uygulamaların durdurulması gibi problemler ortadan kalkıyor. Volte nedir sorusuna verilebilecek en net yanıt bu şekildedir.

VoLTE Açma: VoLTE Nasıl Açılır?

VoLTE teknolojisini kullanabilmek için telefonun LTE teknolojisini desteklemesi şarttır. Harika bir iletişim imkanı sunan bu servis nasıl kullanılır? Volte nasıl açılır?

Öncelikle 4.5G uyumlu SIM karta sahip olmak ve telefon operatörü tarafından volte teknolojisinin aktif olarak kullanıma açılması gerekir. Daha sonra kullanıcı eğer isterse volte özelliğini kapatabilir.

Volte açma işlemi oldukça kolaydır.

Android telefonlar için;

Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar menüsündeki VoLTE aramaları özelliği aktif hale getirilmelidir. Bu özelliği açtığınızda, telefonun üst kısmında VoLTE logosu görülecektir.

İPhone telefonlar için;

Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > LTE'yi Etkinleştir menüsünü takip ettikten sonra Ses ve Veri seçeneği aktif hale getirilmelidir.

Yorumlar