​“Wall Street'ten daha güzel olacak”

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Eylül ayında açılması planlanan yeni seans salonunun Wall Street'ten daha güzel olacağına inandığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'un birinci yaşını geride bırakmasını değerlendiren İbrahim Turhan, birincil veri merkeziyle ilgili de konuştu. Turhan, “Birinci veri merkezinin açılması çok önemliydi. Bunun ne kadar önemli olduğunu o gün veri merkezinin açılışı sırasında veri merkezinin eski ve yeni halini görenler de fark etti. Eski veri merkezi bilgisayarların iç içe durduğu, iklimlendirme sisteminin yetersiz olduğu bir sistemdi. Son derece sıkıntılıydı” dedi.



Turhan bu sıkıntıların teknik arızalara doğrudan etki etmediğini belirtti ve teknik, donanım ve yazılım alanındaki sıkıntıları aşmak için harekete geçtiklerini belirtti. Yazılım alanında Nasdaq ile yapılan anlaşmanın etkili olacağını söyledi. 



Borsacılar geçici olarak bir yere taşınacak 

Turhan, Borsa İstanbul'da işlem salonunun Eylül ayına kadar tamamlanacağını, bu sırada da borsacıların geçici olarak bir yere taşınacağını söyledi. İbrahim Turhan, “İşlem salonunda öncelikle veri ekranını değiştirdik. Bizim veri ekranımız eksi kara tahtalar gibi bir ekrandı. Donuk, statik, harekete izin vermeyen bir ekrandı. Geçen hafta değiştirdik. Şimdi salon da değişecek. Üç ay sürmesi planlanıyor bu inşaatın. Borsacıları kampüs içinde misafir edeceğiz” dedi.



Yaptığımız değişikler bireysel yatırımcıları artıracak

Borsa İstanbul Başkanı, yapılan son değişikliklerle bireysel borsa yatırımcılarının artmasını beklediklerini söyledi ve "Vatandaşlar portföy şirketleri üzerinden borsaya girmeli" diye devam etti. Turhan, yerli ve yabancı yatırımcı arasında fark görmediklerini söyledi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar