Yatırımcı ikiye bölündü: O halka arz şaşırttı

Halka arzı uzun bir süre beklenen ve bünyesinde Burger King, Popeyes gibi markaları bulunduran TAB Gıda'nın arzına 5 milyon 185 bin kişi katılarak yatırımcı rekoru kırılmıştı. Ne varki hisse performansı beklentileri karşılamadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halka arzı uzun bir süre beklenen ve bünyesinde Burger King, Popeyes gibi markaları bulunduran TAB Gıda'nın arzına 5 milyon 185 bin kişi katılarak yatırımcı rekoru kırılmıştı.

Ne varki hisse performansı beklentileri karşılamadı. 130 TL'den arz olan TAB Gıda hissesi Cuma kapanışını yüzde 3'ü aşan bir kayıpla 145,40'la yaptı.  Yani TABGD hissesi halka arzından bu yana yaklaşık yüzde 12 getiri sağladı.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Öte yandan halka arzlara akın edilen bir dönemde,  tavan serilerine alışmış yatırımcıların bir bölümü TAB Gıda'daki durumu hayal kırıklığı olarak nitelendirdi.

Diğer taraftan bazı yatırımcılar ise İsrail- Gazze arasında gerginliğin hisseyi negatif etkilediğini belirterek, uzun vadede TAB'ın iyi bir şiket olduğu ve hissenin değerini bulacağı yönünde yorumlar yaptı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa Halka arz
Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar