Yatırımcılar hissede düşüşten korkmuyor

Londra merkezli yatırım takip platformu Finimize'ın raporuna göre, Avrupa, Asya ve ABD'de bireysel yatırımcılar hisse senedi piyasalarında düşüşten korkmuyorlar, yüzde 29'u portföylerini büyütecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Londra merkezli yatırım takip platformu Finimize tarafından yapılan araştırma, Avrupa., Asya ve ABD'de bireysel yatırımcıların 2023 yılında hisse senedi piyasalarının aşağı geleceği korkusu taşımadıklarını gösterdi.

Finimize araştırmasına göre, 2023 yılında hisse senedi pozisyonlarını satmayı planlayan yatırımcı oranı sadece yüzde 1 olurken, yatırımcıların yüzde 65'i pozisyonlarını korumayı ve yüzde 29'u yatırımlarını artırmayı planladıklarını ifade ettiler.

Avrupa, Asya ve ABD'de 2 binden fazla bireysel yatırımcının katılımı ile yapılan anket, katılımcıların yüzde 80'den fazlasının hisse senedi piyasalarında en kötüsünün 6 ay içinde geride kalacağına inandıklarını da ortaya koydu.

Katılımcıların yüzde 72'si gelecek yıl hisse senetlerine yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtirken, büyük teknoloji şirketlerini tercih edeceklerini belirtenlerin oranı yüzde 64 oldu.

Ankete katılan bireysel yatırımcıların yüzde 38'i kripto yatırımı yapmayı planlıyor. Bunların yüzde 56'sı Bitcoin fiyatının yükseleceğine inanıyor.

Kaynak:Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar