​Yeter ki 'Küçükbay'lar karışmasın!

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde olan Orkide yağ markasının sahibi Küçükbay Yağ, adını taklit etmekle suçladığı Necdet Küçükbay Yağ’a karşı açtığı davayı kazandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BORSAMATİK.COM-ÖZEL 



Yurt içi ve yurt dışı satışlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler’in de gıda tedarikçileri listesinde olan Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayi A.Ş., markasının taklit ettiği gerekçesi ile Necdet Küçükbay Yağ ve Sabun Sanayi Ticaret A.Ş.’ye karşı dava açtı. Dava İzmir Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açıldı. Geçtiğimiz yıl açılan davada mahkeme kararını geçtiğimiz günlerde verdi. Buna göre, Necdet Küçükbay Yağ’ın, davacıya ait marka ve tasarımları ile karıştırılabilecek şekilde ambalaj, pet şişe ve etiket kullandığı belirlendi. Mahkeme, bu şekilde yapılan satışların ‘markaya tecavüz’ olarak yorumladı.



Mahkeme, davalı şirketin, 1,2 ve 5 litrelik yağlarda ‘Küçükbay’ sözcüğünü kullanmasına yasak getirdi. Mahkeme, ambalajlarda kullanılan resim ve yazıların ‘marka tecavüzü’ne girdiğine hüküm vererek tedbir kararı verdi. Bu kararla birlikte anılan ürünler toplatılacak. Kararın kesinleşmesi ile birlikte toplatılan ürünler imha edilecek.

Kategoriler Gündem
Yorumlar