TOPARLANMA SÜRER

Son iki haftada yaşanan düşüşün devamıyla birlikte iyiden iyiye açılan Bollinger bandı , son iki gün gelen alışlarla az da olsa daralma eğilimine girdi. İMKB'nin pozitif ayrışmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Haftanin ilk iki günü devam eden düşüşe rağmen sonradan gelen alışlarla haftayı sadece 250 puanlık bir eksiyle kapatmayı başaran endekste bu hafta da toparlanma sürecinin devam edebileceğini düşünüyorum . Özellikle haftanın son gününde , yabancı borsalara oranla daha olumlu bir görüntü sergileyen İmkb’de bu pozitif ayrışmanın devam edebileceğini , böylelikle önceki dönemde oluşan seviye farkını kapatacağını düşünüyorum . Ancak kısa vadedeki bu olumlu görüntünün, orta vadeli düşüş trendini sona erdirmesinin şimdilik beklenmemesi gerekir . Yaşanmış olan sert düşüşle , birçok hissede yükseliş trendi sona erdi . Bu hisselerde orta vadeli yeni bir yukarı hareketin başlaması için, uzun süre güç toplanması gerekebilecektir. Öte yandan Libya’da yaşanmakta olan gelişmeler , rekabet kurulunun bankalara yönelik alacağı karar , önümüzdeki haftalarda tamamlanacak olan bilançolar gibi gelişmeler, kısa vadede piyasayı etkileyebilecek konular arasında. Kısa vadede bahstmiş olduğum muhtemel toparlanmanın ardından iyi ihtimalle yatay hareket başlayabilir.




Düşüşün devamıyla birlikte iyiden iyiye açılan Bollinger bandı , son iki gün gelen alışlarla az da olsa daralma eğilimine girdi . Daralma devam ederse düşüş trandi sona erebilir ancak bunun için 64000’lere yönelik sert bir atak gerekecektir . Parabolic Sar göstergesi hem günlük , hem de haftalık grafiklerde sat sinyali üretme durumunu muhafaza ediyor . Nispeten hassas bir gösterge olan Momentum dipten dönerken , Macd göstergesi de henüz al sinyali üretmiyor. Buna rağmen bu hafta yaşanabilecek hafif bir yükseliş bile bu göstergeyi al konumuna taşıyacaktır . Kısa vadede tepki hareketinin devam edebileceği haftada trade aralığımız 59200 – 62400.




Dow Jones’ta geçen hafta , belirtmiş olduğum destek seviyesi 12000 ve direnç seviyesi olan 12250 arasında , bu seviyeleri aşamayan düşüş ve yükselişler gerçekleşti . Marjlarda önceki haftalara oranla önemli artışlar gerçekleşmiş olsa da şimdilik destek ve dirençlerde herhangi bir kırılma belirtisi yok . 12000 ile 12250 arasındaki hareketin devamını bekleyebiliriz .

Kategoriler Gündem
Yorumlar