Niçin düştü? Niçin yükseldi? (6 Haziran)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri gayrimenkul olmaya devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri gayrimenkul olmaya devam ediyor. Bu durum, geçtiğimiz hafta da hisse fiyatlarına da yansıdı. TSKB GYO ve Akiş GYO, fiyatı en yükselen hisseler arasında yer aldı. Borsa İstanbul'un BISTECH devre kesici uygulamasıyla Netaş Telekom'un ve Datagate Bilgisayar'ın, e-işlem sırasındaki işlemlerine sürekli ara verildi ve tek fiyat emir toplama başladı. Hisseler, geçtiğimiz hafta fiyatı en çok düşen hisselerden oldu. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Borsa İstanbul, Halk Sigorta ve Etiler Gıda'dan, şirket payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat hareketine ilişkin olarak açıklama talep etti. Her iki şirket de 'kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum olmadığı' beyanı nda bulundu. Bu gelişmeler sonucunda iki hisse, geçen haftanın yükselenleri arasına girdi.



- Son dönemin en dikkat çeken sektörlerinden biri gayrimenkul olmaya devam ediyor. Bu durum, geçtiğimiz hafta da hisse fiyatlarına da yansıdı. TSKB GYO ve Akiş GYO, fiyatı en yükselen hisseler arasında yer aldı.



- Odaş Elektrik, teknik birikimlerini değerlendirmek ve alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik projeler geliştirmek amacıyla kendi bünyesinde bir yatayatırım şirketi kurulmasına karar verdi. Geçen haftaki bu haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



- Farsan inşaat Tekstil, 1 Haziran'da Arsan Tekstil payları ile ilgili olarak 1,54 - 1,56 TL fiyat aralığından 184 bin 689 adet alış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte şirketin Arsan Tekstil sermayesindeki payları yüzde 26,51 sınırı na ulaştı. Bu durum, hisseyi geçen haftanın yükselenleri arasına soktu. 



- Borsa İstanbul'un BISTECH devre kesici uygulamasıyla Netaş Telekom'un ve Datagate Bilgisayar'ın, e-işlem sırasındaki işlemlerine sürekli ara verildi ve tek fiyat emir toplama başladı. Hisseler, geçtiğimiz hafta fiyatı en çok düşen hisselerden oldu.

- Nazım Torbaoğlu, 3 Haziran'da AVOD Gıda ve Tarım'daki payları ile ilgili olarak 1,30 -1,31 fiyat aralığından 1 milyon adet satış işlemi gerçekleştirdi. Şirket, yatırımcısını özen hisseler arasında yer aldı.

- Önceki hafta yükselişte olan Avrupa Yatırım Holding, iz Hayvancılık Tarım ve Tek-Art Turizm, geçen hafta ise düşüş yaşayan hisseler arasındaydı. 




Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar