'100 yıl hatırlanacak durgunluğa girildi'

İngiliz hedge fon yöneticisi Crispin Odey, küresel ekonominin önümüzdeki yüz yıl boyunca hatırlanacak bir ekonomik durgunluğa girdiğini öngördü. Küresel ekonominin önümüzdeki 100 yıl boyunca hatırlanacak bir ekonomik durgunluğa girdiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel ekonominin önümüzdeki 100 yıl boyunca hatırlanacak bir ekonomik durgunluğa girdiği belirtildi. Odey Asset Management şirketinin sahibi İngiliz hedge fon yöneticisi Crispin Odey, yatırımcılarına yazdığı bir notta, “Küresel ekonomi 100 yıl hatırlanacak bir durgunluğa girdi” dedi. Odey, "Bu durgunluğu merkez bankaları da önleyemeyecek" diye devam etti.



TÜM PARASAL GÜÇLER TÜKENDİ


Hedge fon yöneticisi, “Temmuz 2007’de patlak veren ilk ekonomik durgunluğu atlatmak için merkez bankaları tüm parasal güçlerini kullandı. Şu anda yavaşlayan Çin ekonomisi, emtia fiyatlarındaki düşüş ve gelişen ülkelerdeki düşük ekonomik performansların etkisiyle savaşmak için gerçekten tehlikeli bir noktadayız. Gelişen ülkelerle ilgili vermek istediğim mesajın ana teması şu: Eğer ekonomik faaliyet toparlanmak yerine durgunluğa girerse, o zaman borç krizleri yaşanabilir” dedi.



'KISA POZİSYON ALIN'


"Borsaların da yıkıma uğrayacağını düşünüyorum” diyen Odey, bu süreçte fiyatların düşeceği beklentisiyle piyasalarda kısa pozisyon almanın mükemmel bir tercih olacağını da sözlerine ekledi. İLGİLİ GALERİLER 2015 için en sıradışı tahminler 2015'te bizi neler bekliyor?




Kaynak: Cnbce


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar