5 milyon dolarlık Kobi Vakfı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önerisiyle projelendirilen ve Dünya Bankası, IMF ve OECD’nin de desteklediği Dünya KOBİ Forumu Vakfı (World SME Forum Foundation- WSF) resmen kuruldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, TOBB ve Milletlerarası Ticaret Odası (MTO) tarafından İstanbul’da kurulan vakfın mal varlığı 5 milyon dolar oldu. Vakfın Yönetim Kurulu’nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Philip Aubrey Wtold Kucharski, Güven Sak ve Tunç Uyanık yer aldı. Vakfın amacı, dünya genelinde KOBİ’lerin desteklenmesi için çalışmalar yürüten küresel bir platform haline gelmek.


YARIN AÇILIYOR


Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın Merkezi’nin açılışı yarın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich’in katılımlarıyla İstanbul TOBB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda kuruluşu tamamladıklarını belirterek, “130’un üzerinde ülkede örgütlü, 10 bin oda ve 6.5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük iş örgütü olan ICC ile birlikte Dünya KOBİ Forumu Vakfı adıyla yeni bir iş örgütünün kuruluşunu tamamladık. Dünya KOBİ Forumu Vakfı ile, KOBİ’ler aracılığıyla küresel ekonomik büyümenin desteklenmesi ve büyük şirketler ile KOBİ’ler arasında etkin değer zincirlerinin kurulması için önemli bir küresel adım Türkiye’nin önderliğinde atılmış olacak” dedi.


G-20 VE B-20 BAŞKANLIĞI


Bu sene Türkiye’nin G-20 ve B-20 dönem başkanlığının “Küresel ekonomi kimseyi dışlamamalı, daha kapsayıcı olmalı” sloganıyla başladığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda hem G-20’de, hem de B-20’de KOBİ’lerin küresel ekonomiye entegrasyonunu artıracak çalışmaları öncelikli olarak gördüklerini anlattı. Bu çalışmaları koordine etmek için B-20 bünyesinde ilk defa KOBİ’ler ve Girişimcilik görev gücünün kurulduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Hükümetimizin öncülüğü ve tüm G-20 hükümetlerinin destekleriyle KOBİ’lere küresel ölçekte hamilik yapacak, KOBİ’lerin hak ve menfaatleri için uluslararası bir iş örgütü kurulması prensip kararı alınmıştı. Bu çerçevede, Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nı oluşturduk” dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar