ABD'de tüketici güveni beklentinin altında geldi

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) aralık ayı ortasında 91,8 ile beklentinin hafif altında açıklandı. Piyasa beklentisi ise 92 olarak belirlenmişti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Michigan Üniversitesi'nin verilerine göre, UMICH, aralık ortasında kasım sonuna kıyasla 0,5 puan artarak 91,8 oldu. Endekse ilişkin piyasa beklentisi ise 92 olarak belirlenmişti.


Beklentilerin hafif altında kalan UMICH'e ilişkin yazılı açıklamada, "Endeks, geçen aya oranla fazla değişmese de tüketicilerin mevcut ekonomik şartlara yönelik değerlendirmesi iyimserleşirken, geleceğe yönelik beklentileri  kötümserleşti" görüşüne yer verilmesi dikkati çekti. 


Analistler, tüketici güvenindeki istikrarsız eğilimi zayıflayan küresel şartlara dayandırırken, bunun ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarını kısıtlayabileceği öngörüsünde bulunuyor. 


Öte yandan, haftanın son işlem gününe yoğun veri akışının ardından sert düşüşle başlayan New York borsasında endeksler, şu sıralar satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor. 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar