Adliye ve cezaevi çalışanlarına FETÖ operasyonu

İstanbul'da FETÖ'nün yargı ve cezaevi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 87 adliye çalışanı ile 75 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.


Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı.


Bylock programını kullandıkları belirtiliyor

Edinilen bilgiye göre, şüpheli adliye çalışanları hakkında, "FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket etme, Bylock isimli programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usulsüzlükler yapma" gibi suçlamalar bulunuyor.


75 cezaevi çalışanı hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglardan oluşan 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.


Şüphelilerin evlerinde arama yapılıyor.




AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar