ANELT'te bilinmeyen ne?

Manipülasyonları önleyici yaptırımlarla ilgili çalışmalar hisselerdeki “operasyon”ların hız kesmesine yetmiyor. Son bir yıldır Anel Telekom hisselerinde tahtanın bilindik ismi; manipülatif operasyonların vazgeçilmezi olarak tanınan oyuncunun işlemleri soluksuz devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halka arz edildiği günden beri birçok manipülasyon iddialarıyla karşı karşıya kalan Anel Telekom hisselerinde uzun bir aradan sonra hareket yeniden başladı. SPK’nın ANELT hisselerindeki yaptırımları ve bürüt takas uygulamasını kaldırmasından sonra tahtanın meşhur oyuncusu yeniden işbaşı yaptı ve düğmeye bastı. Ünlü borsa oyuncusu her zamanki stiliyle hacimsiz bir şekilde hisse senedine tavan fiyatı göstermeyi başardı. ANELT senetlerinde yapılan bu işlem için şirket tarafında önemli bir gelişme ve açıklama olmamasına rağmen hissenin en çok yükselenler arasında olması "yatırımcının bilmediği ne var" sorusunu gündeme getirdi.

 

Ortak satışları kafaları karıştırmıştı:

Zamanlaması manidar, akıbeti belirsiz!

 

Anel Telekom’da bazı iştiraklerin diğer grup şirketlerine satılacağı, markaların devredileceği haberlerinden sonra bir de ortak satışı bildirimleri borsaya art arda ulaşmıştı. Ancak ortak satışı çok sınırlı bir şekilde gerçekleşti ve bu satışlar tahtada pozisyonu bulunan oyuncu tarafından çok rahat karşılandı.

 

Öte yandan senetteki en ilginç işlemi ise son bir aydır alım yapan Garanti Yatırım gerçekleştirdi. Garanti Yatırım, Anel Telekom'da 10 Ekim tarihinden bu yana 235 bin lot alım gerçekleştirdi.

 

Anel Telekom’un 6 aylık bilançosundaki özkaynağı 53Milyon 156Bin 268 TL olarak gözükürken 9 aylık bilançosundaki özkaynağının ise yüzde 50’ye yakın düşmesi dikkatlerden kaçmıyor. Anel Telekom’un 9 aylık bilançosundaki özkaynağının 32 Milyon 559Bin 677 TL olması ise kafaları karıştırmaya devam ediyor. Özkaynak düşerken ANELT hisselerinde 1,80 TL fiyatlardan Anel Telekom’un ortak satışı yapması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. Şirket, 03 ve 04 Eylül’de 1,80 TL, 22 Eylül’de 1,73 TL, 30 Eylül’de 1,77 TL, 01 ve 08 Ekim’de 1,81 TL fiyatlarla satış işlemleri gerçekleştirmişti. Ortalama 1,80 TL ağırlıklı fiyat aralığından ortak satışı yapan şirketin şu anda 2,23 TL fiyatlarla işlem gören hissede bu fiyatlarla neden ortak satışı yapmadığı konusunda ise birtakım şüpheler borsa kulislerinde yatırımcılar nezdinde kuşkuyla karşılanarak yankılanmaya devam ediyor.



Özkaynağı 32Milyon TL olan ANELT hisselerinin 109Milyon TL değerden işlem görmesi borsa uzmanları tarafından tuhaf karşılanıyor. Defter değeri sadece 0,65 Kuruş olan ANELT hisselerinin şu anda 2,23 TL fiyatlarla işlem görmesi bu hissedeki manipülatif operasyonların varlığını ve tahtada olduğu iddia edilen hilelerin gözlenmesi yatırımcıları düşünmeye sevk ediyor.


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar