Aslan Arena'da kükreyemedi!

Galatasaray'ımız, UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu ilk maçında İtalya'nın Lazio ekibini ağırladı. TT Arena'da oynanan maçta Galatasaray'ımız savunma ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıksa da gol yemekten kurtulamadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TT Arena'da oynanan maçta Galatasaray'ımız savunma ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıksa da gol yemekten kurtulamadı. Müsabaka 1-1 berabere sonuçlandı.


Galatasaray'ın golü 12. dakikada Sabri Sarıoğlu'ndan gelirken Lazio'nun sayısına 21'de Milinkovic-Savic imza attı.


Bu karşılaşmanın rövanşı 25 Şubat'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.


DENİZLİ'DEN SÜRPRİZ KADRO


UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İtalyan ekibi Lazio'yu konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda ve oyun formasyonunda önemli değişiklikler dikkati çekti.


Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaparken, Umut Bulut, Semih Kaya ve Olcan Adın'ı yedeğe çekip, Sabri Sarıoğlu, Koray Günter ve Hakan Balta'yı tercih etti.


Forvette Lukas Podolski'ye şans veren tecrübeli teknik adam, ön liberoda Chedjou-Donk ikilisini, sağ açıkta Sabri Sarıoğlu'nu, forvet arkasında da Selçuk İnan'ı oynattı.


KORAY GÜNTER İLK DEFA


Maça, Muslera, Denayer, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Chedjou, Donk, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski 11'i ile çıkan Galatasaray'da Koray Günter de bu sezon ilk kez bir Avrupa maçında sahada yer aldı.


ANKARA UNUTULMADI


Ankara'da meydana gelen terör saldırısına, Türk Telekom Arena'da tepki gösterildi. Yaşanan terör olayına tepki olarak her iki takım da müsabakaya kollarında siyah bantla çıkarken, maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tribünde yer alan taraftarlar da, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye tempo tuttu.


KOREOGRAFİ GÖZLERİ DOLDURDU


Doğu üst tribünde taraftarların ellerinde yer alan kartonlarla, "Tam zamanı" yazısı oluşturulurken, alt kızımda ise "7'den 70'e tek bilek, tek yürek olalım" pankartı açıldı.


Daha sonra ise makaralı sistemle sağ tarafta Türk Telekom Arena, sol tarafta ise yeleğine işlettiği dört yıldızla sosyal medyada büyük ilgi gören sarı-kırmızılı taraftar Setrak Yelegan ile elinden tuttuğu 10 numaralı forma giyen bir çocuk tasviri tribüne çekildi.


DEFANSİF KADRO GOLLE BAŞLADI


Galatasaray kadronun fazla defansif olması eleştirilerine rağmen atak başladı. Bunun sonucu da etken geldi. 12. dakikada Selçuk'un savunmanın arkasına sarkıttığı topu Donk çok iyi kontrol etti. Ceza alanı içinde topu alan Donk yanında daha müsait pozisyonda bulunan Sabri'yi gördü. Tecrübeli oyuncu da G.Saray'ı 1-0 öne geçiren golü atmakta zorlanmadı.


LAZIO'NUN CEVABI ERKEN GELDİ


Erken golü bulan Galatasaray'ın oyunu domine edeceği ve bu moralle ikinci sayıya da ulaşabileceği düşünüldü. Taraftarın da desteği artarak sürerken bir duran top her şeyi değiştirdi. 21. dakikada soldan Biglia'nın kullandığı kornerde 20 yaşındali Milinkovic Savic, 5 stoper özellikli oyuncunun arasından kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1.


PODOLSKI&SNEIJDER DENEDİ AMA...


İkinci yarıya aynı 11'le başlayan Mustafa Denizli, İtalya'ya avantajlı skorla gidebilmek için takımından gol bekledi. Ancak temsilcimiz Sneijder ve Podolski ile ofansta etkili olmaya çalışsa da tabelayı değiştirecek golü bulamadı.


RYAN DONK TEPKİ ÇEKTİ


İkinci yarıda özellikle Ryan Donk'un sarı kartı olmasına karşın sergilediği sert futbol dikkat çekti. Öte yandan Lukas Podolski'nin ofansta çok yalnız kalması, atakların da cılız sonuçlanmasına neden oldu. Öte yandan Donk'un futbolu ikinci yarıda taraftarlarca ıslıklanarak protesto edildi.


Mücadelenin devamında Galatasaray da Lazio da Olcan ve Klose gibi kozlarını sahaya sürse de gol atma başarısı sergileyemedi ve maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.



(webaslan)

Kategoriler Gündem
Yorumlar