Bilanço ve şirket haberleri - 15 Şubat 2019

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerde yaşanan ve yatırımcıları yakından ilgilendiren gelişmeler…... İntegral'ın günlük bültenine göre borsada işlem gören şirketlerden derlenen ve yatırımcıları yakından ilgilendiren şirket haberleri: ARÇELİK / ARCLK - Şirket, tarihinde ilk kez yurt içinde tahvil ihracı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral'ın günlük bültenine göre borsada işlem gören şirketlerden derlenen ve yatırımcıları yakından ilgilendiren şirket haberleri:
ARÇELİK / ARCLK - Şirket, tarihinde ilk kez yurt içinde tahvil ihracı gerçekleştirdiğini bildirdi. Şirket 500 milyon TL'lik satış ile yurtiçi özel sektör tahvil piyasasında bir reel sektör şirketi tarafından bugüne dek tek kalemde yapılan en büyük işleme imza attı.
TÜRK TRAKTÖR / TTRAK - Şirket Genel Müdürü Aykut Özüner, traktör ihracatlarının 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 21 artarak son yılların en yüksek rakamına ulaştığını belirterek, "Türkiye'nin toplam traktör ihracatının yüzde 91'ini tek başımıza gerçekleştirdik." dedi.
ASELSAN ELEKTRONİK / ASELS – Şirket T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile arasında Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında finanse edilen ve T.C. İçişleri Bakanlığı'nın faydalanıcısı olduğu Türkiye'nin Sınır Gözetleme Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik 14.02.2019 tarihinde toplam bedeli 92.880.880,- Avro olan üç sözleşme imzalandığını bildirdi.
TÜRK HAVA YOLLARI / THYAO – Şirket, Ortaklığımızın İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağı ve ciddi bir borç yükünün Ortaklığımıza devredileceğine dair haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.
TÜRK TELEKOMÜNİKASYON / TTKOM - S&P Global Ratings (S&P) şirketimizin kredi notunu "BB-" not görünümünü "Durağan" olarak teyit etmiştir. Diğer yandan S&P, Şirketimizin bağımsız kredi profili notunu güçlenen kredi profili sebebiyle "bb+" dan "bbb-" ye yükseltmiştir.

Bilanço Haberleri

AKSA AKRİLİK KİMYA / AKSA – Şirket 4Ç18 döneminde 190.5 milyon TL net kar açıkladı. (4Ç17:70.7 milyon TL) Şirket 2018 yılı net karını bir önceki yıla kıyasla %24 azaltarak 224.2 milyon TL olarak açıkladı. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar