BIST ile Dubai Emtia Merkezi işbirliği yolunda

Borsa İstanbul AŞ ile Dubai Emtia Merkezi (DMCC), spot ve vadeli altın ile diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması için karar aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Birleşik Arap Emirliklerinin emtia borsası olan Dubai Emtia Merkezi - DMCC (Dubai Multi Commodities Center)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Bin Sulayem, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ı ziyaret etti. 


DMCC ile Borsa İstanbul arasında daha önce imzalanan mutabakat zaptının devamı olarak, spot ve vadeli altın ve diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması kararlaştırıldı. 



İlk etapta İstanbul ve Dubai’de olmak üzere teslim merkezleri oluşturulması konularında işbirliği yapılması hususu teyit edildi. 


Ziyarette yapılan görüşmelerde, Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çerçevesinde yürütülen İslam ülkeleri arasında Altın Borsası kurulmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Bu kapsamda DMCC ile Borsa İstanbul arasında daha önce imzalanmış olan mutabakat zaptının devamı olarak spot ve vadeli altın ve diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması kararlaştırıldı. Ziyarette ayrıca,  ilk etapta İstanbul ve Dubai’de olmak üzere teslim merkezleri oluşturulması konularında işbirliği yapılması hususu teyit edildi. 



DMCC bünyesinde altın ve diğer kıymetli madenler ile elmas ve inci gibi kıymetli taşlar ve çay ve metaller gibi çok farklı emtiaların spot ve vadeli ürünleri işlem görmektedir. Borsa İstanbul’da da altın gibi kıymetli madenlerin yanı sıra elmas ve kıymetli taşlar spot olarak işlem görmekte ve altın vadeli kontratları yatırımcılara sunulmaktadır.



Bu işbirliğiyle, dünya fiziki altın ticaretinde önemli bir yer tutan İstanbul ve Dubai’nin konumunun, kurumlar arası yapılacak ortak çalışmalar  sonucu ortaya çıkacak sinerji ile daha da yukarıya çıkması hedeflenmektedir. Sonrasında bu işbirliğine dahil olacak diğer İslam ülkeleri ile altın ticaretindeki potansiyelin gerçekleşmesi beklenmektedir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar