BP Türkiye'den 'zarar' itirafı

BP Türkiye Ülke Müdürü Martin Thomsen, 40 yeni istasyon açacaklarını bilgisini paylaştı. BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, Doğuş Otomotiv ile işbirliği projesinin tanıtıldığı toplantı sonrası Reuters'a şu açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, Doğuş Otomotiv ile işbirliği projesinin tanıtıldığı toplantı sonrası Reuters'a şu açıklamalarda bulundu.


Devalüasyon ve akaryakıt fiyatlarına müdahale nedeniyle Türkiye'deki hedeflerinin gerisinde olduklarını belirten Thomsen, "Şu anda zarar yazıyoruz. Ancak Türkiye pazarında büyüme stratejimizi koruyoruz, bu yıl 2014'e paralel 40 yeni istasyon yatırımı planlıyoruz." dedi.


Doğuş Otomotiv ile işbirliği çerçevesinde cirolarında 7-8 yeni istasyon yatırımı kadar katkı beklediklerini aktaran Thomsen, özelleştirme kapsamına alınan TPAO'ya ait TP Petrol Dağıtım AŞ ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna, "Şu an yorum için çok erken. Zamanı gelince bakabiliriz. Ama finansal ve operasyonel olarak uygun olması ve bizim stratejimizle örtüşmesi durumunda fırsatları değerlendirebiliriz." cevabını verdi.



Kaynak: Dünya

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar