Çelik sektörünün üniversitelerle iş birliği sürüyor

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) "Çelik Zihinler" projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerinin ikinci durağı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ÇİB açıklamasına göre, Birlik, Türk çelik sektörünün gelişimi açısından mesleki eğitimi desteklerken, donanımlı elemanlar yetiştirmek için çeşitli eğitim projelerine de imza atıyor.


Birliğin mesleki ve teknik eğitim programlarını gerçekleştiren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları  AŞ tarafından geçen öğretim yılında başlanan "Üniversite Seminerleri"ne bu yıl da devam ediliyor. İlki Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleştirilen seminerlerin ikinci etabı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirildi.


Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu ve Malzeme Kulübünden Sorumlu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yücel Gencer ve Doç. Dr. Mehmet Tarakçı’nın ev sahipliğini üstlendiği seminer, Matil AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Soykan tarafından verildi.


Seminer, "Türk Çelik Sektörü" ve "Ar-Ge/İnovasyon Çalışmaları" olarak iki ayrı başlık altında gerçekleştirilirken, program çerçevesinde çelik sektörü hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sektörün üretim, ihracat ve ithalat değerleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Bunların yanında, ÇİB tarafından kurulacak "Çelik Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi" ile web portal çalışmalarının da tanıtımı yapıldı. 


"Üniversite Seminerleri"nin İstanbul'daki tüm üniversitelerle çelik üretilen bölgelerdeki üniversitelerde sürdürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, "Çelik Zihinler" projesi kapsamında mühendislik ve sosyal bilimler alanında okuyan öğrencilere burs desteği de veriliyor.





Kaynak: AA

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar