Çin'den film stüdyosuna yatırım

Çin, dev film stüdyosu için 2 milyar dolarlık yatırım planlıyor... Çin Hükümeti, ülkenin kültürel etkisini yaygınlaştırmak amacıyla dev bir film stüdyosu kurmayı planlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çin Hükümeti, ülkenin kültürel etkisini yaygınlaştırmak amacıyla dev bir film stüdyosu kurmayı planlıyor.

   


Washington Post’ta yer alan habere göre, Chongqing Belediyesi'nin güneybatısında oluşturulacak stüdyo, resmi haber ajanslarının bildirdiğine göre, bir tematik park ve turistler için atraksiyonlar da içerecek. İnşaatın gelecek yılın başında başlaması ve toplam 15 milyar yuana (2,18 milyar dolar) mal olması bekleniyor.

   


Şimdiden birçok yabancı partnerle anlaşmaya varıldığını açıklayan resmi Xinhua Haber Ajansı, parkta kumar ve online eğlence olanakları bulunacağını da bildiriyor. Bu stüdyonun, sağlayacağı olanaklarla, Çin'in kültürel etkisini batı, güney komşularına ve Doğu Afrika ülkelerine kadar yaygınlaştıracağı öngörülüyor.

   


Çin, dünyanın en büyük 2. film piyasası ve dünyanın en büyük sinema salonu sahibi ve operatörü olup Amerikan medya şirketler grubu AMC'yi (American Theater and Legendary Entertainment) satın almış olan Dalian Wanda'nın ülkesi. Esasen kendi sinema stüdyosu Hengdian World Studios 3.000 hektarlık bir alana yayılmakta.

   


Çin'de bu alana dönük talep gittikçe büyüyor. Dolayısıyla resmi yetkililer de, kendi kültürlerini daha çok öne çıkarabilmek için rekabet gücüne sahip yerli prodüksiyonlarını çoğaltma amacındalar. Yeni dev stüdyonu  yapımı bu amaca hizmet edecek. (Foreks)

Kategoriler Gündem
Yorumlar