Çipras uçağını hasta kıza verdi

Yunanistan'ın radikal solcu yeni Başbakanı Aleksis Çipras'ın geçtiğimiz gün yaptığı bir yardım herkesin dikkatini çekti. Geçtiğimiz hafta Almanya ve Brüksel'e ziyarette bulunan Çipras'ın kendi uçağını hasta bir çocuğa tahsis ettiği, bu nedenle de tarifeli uçak kullandığı öğrenildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta Almanya ve Brüksel'e ziyarette bulunan Çipras'ın kendi uçağını hasta bir çocuğa tahsis ettiği, bu nedenle de tarifeli uçak kullandığı öğrenildi. Başbakanlık özel jetini 12 yaşındaki beyin tümörü olan bir kıza veren Çipras'ın bu iyiliğini "Smile of the Child" (Çocuğun Gülümsemesi) adlı bir gönüllü organizasyon açıkladı. Smile of the Child yetkilileri Hannover'e acil götürülmesi gereken hasta kıza uçağın verildiğini belirtirken "Derneğimiz Yunanistan Başbakanlık Ofisi ile işbirliği içinde. Despina'nın Atina'dan Almanya'nın Hannover kentine acilen gitmesi gerekiyordu. Doktorları ve ambulans ekibi de bize katıldı" yorumunu yaptı. 


AMELİYAT YAPILDI 

Despina'nın seyahati için güvenli bir yol aradıklarını ve bulamadıklarını belirten yetkililer, zaman baskısı altındayken kendilerine Başbakanlık Ofisi'nin yardım ettiğini söyledi. Ameliyatı dün yapılan Despina'nın sağlığı yakından takip ediliyor. 





Kaynak: Sabah

Kategoriler Gündem
Yorumlar