Çipras'ın sağ kolu üç maddeyle geliyor

Yunanistan'ın yeni lideri Çipras'ın ekonomideki kurmayı ve müstakbel Maliye Bakanı adayı Yanis Varoufakis, önümüzdeki günlerin en çok konuşulan isimlerinden olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yanis Varoufakis, dün yaptığı açıklamada şu ipuçlarını verdi: "Euro Bölgesi'ne Yunanistan felaketini bitirmek için bir plan götüreceğiz. Üç dört konuyu masaya yatıracağız: Gerçek reformlar, borç yapılandırmasında gerçekçi bir plan ve geri ödemelerimizin büyümemize gitmesini sağlamak." İngiltere, Avustralya ve ABD'de akademisyen olarak görev yapan Varoufakis, son olarak Teksas Üniversitesi'nden çağrı üzerine geldi. Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı olması beklenen Yanis Varoufakis de BBC'ye yaptığı açıklamada, 'kemer sıkma rejiminin Yunanistan'ı borç sömürgesine dönüştüren bir tür işkence politikası olduğunu' ifade etti. 


PARA BİRLİĞİ DAĞILMAMALI 

Yunanistan seçimlerini değerlendiren Columbia Üniversitesi profesörü, Nobelli ekonomist Joseph Stiglitz, para birliğinin dağılmaması gerektiğini söyledi. CNBC'ye konuşan Stiglitz, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki tek sorunlu ülke olmadığının altını çizdi.


KRUGMAN: ÇIPRAS'A ŞANS VERİLMELİ 

New York Times yazarı ünlü ekonomist Paul Krugman, Avrupa'nın Çipras'a Yunanistan'ı içine düştüğü ekonomik darboğazdan çıkarmak için şans tanıması gerektiğini belirtti. Krugman, "Yunanistan'a uygulanan Troyka planının başarılı olma şansı yok" dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar