Cyberpark'tan Afrika açılımı

Bilkent Cyberpark Bilişim ve Telekomünikasyon (BİL-TEL) Kümesi, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da "Etiyo-Türk İş Forumu" düzenleyecek. Cyberpark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 yılı başında Bilkent Cyberpark'ta 26 firma ile kurulan Cyberpark BİL-TEL Kümesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi birçok kamu kurumunun katılımıyla, 9-10 Mart 2015'te...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cyberpark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 yılı başında Bilkent Cyberpark'ta 26 firma ile kurulan Cyberpark BİL-TEL Kümesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi birçok kamu kurumunun katılımıyla, 9-10 Mart 2015'te Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da iş forumu gerçekleştirecek.


Etkinlik, BİL-TEL Küme üyesi olmayan firmalara da açık olacak. Heyete katılmak isteyen firmalar, "www.cyberpark.com.tr" adresinden başvuru yapacak. İşbirliği talepleri ve Etiyopya katılımcıları firma taleplerine göre belirlenecek. İş forumuyla Etiyopya'daki bilgi ve iletişim teknolojileri ile savunma sektörlerinde faaliyet gösteren firma, kurum ve kuruluşlar arasında uzun soluklu işbirliktelikleri kurulması amaçlanıyor. Türk katılımcıların ulaşım, konaklama ve tanıtım gibi harcamaları Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanacak.


İş forumu öncesi, Cyberpark yetkilileri potansiyel iş fırsatlarını tespit etmek amacıyla Addis Ababa'yı ziyaret etti. Cyberpark yetkilileri, ziyaret kapsamında Sektörler Birliği ve Addis Ababa Ticaret Odası, İstihbarat Başkanlığı, Savunma Bakanlığı, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Addis Ababa Üniversitesi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüştü.


BİL-TEL Kümesi, geçen yıl Dubai'de yapılan "GITEX 2014" ve Türk Cumhuriyetleri'ndeki "BAKUTEL 2014" fuarlarına da katılmıştı.


Cyberpark


Cyberpark, Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Holding tarafından 2002 yılında, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) mevzuatı kapsamında Türkiye'nin ilk özel üniversite teknokenti olarak kuruldu. Çok sayıda start-up'ı da (başlangıç firması) bünyesinde barındıran Cyberpark, çeşitli sektörlerde 240'a yakın firma, 8 araştırma merkezi, 3 bin 300'ün üzerinde Ar-Ge personeli ile faaliyetlerini sürdürüyor.


 


Kaynak: AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar