Deutsche Börse Başkanı İngiltere'yi suçladı

Deutsche Börse, Londra Borsası ile birleşmesinin çökmesi için İngiltere'yi suçladı. Deutsche Börse (DB) Başkanı Joachim Faber, Londra Borsası ile planladıkları birleşmenin çökmesinin suçlusu olarak İngiltere'yi ve Haziran ayında yapılan AB'den ayrılma referandumunu işaret etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deutsche Börse (DB) Başkanı Joachim Faber, Londra Borsası ile planladıkları birleşmenin çökmesinin suçlusu olarak İngiltere'yi ve Haziran ayında yapılan AB'den ayrılma referandumunu işaret etti. 

   


Londra Borsası (LSE), İtalya'daki işlem platformunu satması yönünde Avrupa Birliği'nden gelen talebi reddederek Deutsche Boerse ile planlanan birleşmenin bozulmasına yol açmıştı.

 


Faber, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a yaptığı  açıklamada, "Brexit referandumu 29 milyar euroluk birleşme için güçlü ters rüzgarlar oluşturdu" diye konuştu.



Deutsche Börse ve Londra Borsası'nın (LSE) birleşmesi konusunda yönetim kurulları arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığını geçen yıl bildirilmişti. Anlaşma kapsamında İngiltere'de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı, yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45,6, Deutsche Börse'nin ise yüzde 54,4'lük paya sahip olacağı açıklanmıştı. (Foreks)


Yorumlar