Dow Jones Sanayi Endeksi rekor seviyeden kapandı

Donald Trump'ın ekonomik vaatleri Wall Street'te yankı buldu. ABD'de başkanlık seçimini sürpriz bir şekilde kazanan Donald Trump'ın ekonomide büyümeyi canlandırmak için bütçe harcamalarını artıracağı, altyapı yatırımlarını hızlandıracağı vaatleri Wall Street'te yankı buldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de başkanlık seçimini sürpriz bir şekilde kazanan Donald Trump'ın ekonomide büyümeyi canlandırmak için bütçe harcamalarını artıracağı, altyapı yatırımlarını hızlandıracağı vaatleri Wall Street'te yankı buldu. 

     


Trump döneminde kamu harcamalarının artacağı, vergilerin azalacağı beklentileriyle Wall Street'te Dow Jones Sanayi Endeksi günü rekor seviyeden tamamladı. Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,2, 218,19 puan artışla 18807,88 puandan kapandı. Endeks bu hafta yüzde 5'den fazla değer kazandı. 

   


S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 11 değer kazanan finans sektörü hisselerini etkisiyle günü yüzde 0,20 artışla 2,167,48 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi ise teknoloji sektöründeki satışların etkisiyle günü yüzde 0,81 kayıpla 5208,80 puandan kapattı. 


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar