Düriye SPK'nın radarına takıldı

‘Titan’ gibi yeni bir saadet zinciri kurarak 2010-2013 yılları arasında yüzlerce kişiyi yaklaşık 14 milyon lira dolandırmaktan aranan Düriye Sema Seyhanoğlu hakkında, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mahkumiyetten 1.5 yıl sonra suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Basında çıkan “Düriye’den Büyük Vurgun” başlıklı haberlerin üzerinden yıllar sonra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) harekete geçti. 2010-2013 yılları arasında yüzlerce kişiyi yaklaşık 14 milyon lira dolandırmaktan aranan Düriye Sema Seyhanoğlu hakkında, SPK, sermaye piyasalarında değerlendirmek üzere para toplandığına ilişkin ihbarlar üzerine yapılan inceleme sonucunda, gerekli izni almaksızın portföy yöneticiliği yapmak suçundan hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. SPK bültenine göre, Kurul, Düriye Sema Seyhanoğlu’nun kardeşi Serap Seyhanoğlu ve Funda Mert hakkında da suç duyurusunda bulunacak.


ŞİRKET DE SAHTE ÇIKTI


Parası alınan bazı kişilere “Cazibe Style” adlı Serap Seyhanoğlu’na ait olduğu öne sürülen bir şirketin kaşesinin bulunduğu senetler de verildi, ancak kayıtlarda böyle bir şirket yok.


İzine rastlanmayan Düriye Sema Seyhanoğlu’nun, kılık ve kimlik değiştirerek dolandırıcılığa devam ettiği öne sürülüyor.


Vurgun zinciri 2010 yılı başlarında İstanbul’un Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece gibi ilçelerinde yaşandı. Kendisini ‘Borsa uzmanı’ olarak tanıtan Düriye Sema Seyhanoğlu, bir dönemin ünlü saadet zinciri Titan’a benzeyen bir saadet zinciri kurarak kendisine para verenlere daha çok kazanç vaat etti. Seyhanoğlu, önce tanıştığı kişilerin güvenini kazandı, ardından ilk kez para aldığı kişilere zamanı geldiğinde parasını fazlasıyla geri verdi. Kulaktan kulağa yayılan bir saadet zincirinin mimarı olan Seyhanoğlu’nun kurduğu sisteme dahil olmak için toplantılar yapılırken herkes yakınını ya da arkadaşını sisteme dahil etti. Bazı kişiler daha çok kazanmak için evlerini ipotek edip sisteme girerken otomobilini satanlar da oldu. Yaklaşık 3 yıl boyunca etrafındakilerden para toplayan Seyhanoğlu, zamanla paralarını aldığı kişilere ödeme yapamayınca karşılığında imzalı senet vermeye başladı. 2013 yılından itibaren de ortadan kayboldu. Paralarını zincire veren ve karşılığında ya senet ya da bir yazılı kağıt olan vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca, savcılıklara başvurarak şikayetçi oldu. Mağdur sayısının 100’ü geçtiği, Seyhanoğlu’nun bu kişileri 14 milyon TL civarında dolandırdığı iddia edildi. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca, Silivri, Bahçeşehir ve Beylikdüzü civarında hakkında çok sayıda dolandırıcılık şikâyeti olan Seyhanoğlu için Büyükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 12 mağdurun açtığı davada 2014 yılı başında 3 yıl hapis kararı verdi ve sanık hakkında yakalama kararı çıkardı. İstanbul Mali Suçlar ve Suç Gelirleri ile Mücadele Şube Müdürlüğü, çeşitli ilçelerin tapu müdürlüklerine, Sermaye Piyasası Kurulu’na ve İMKB’ye yazı yazarak Seyhanoğlu’nun yaptığı işlerin araştırılmasını istedi.(Vatan)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar