Enerjisa SPK'ya halka arz başvurusunda bulundu

Enerjisa Enerji, halka arza ilişkin taslak izahnamenin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldığını bildirdi. Enerjisa Enerji A.Ş., halka arza ilişkin taslak izahnamenin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldığını bildirdi. Enerjisa Enerji A.Ş. tarafından yapılan KAP açıklaması şu şekilde; "Ortaklığımızın muhtemel halka arzına yönelik T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") 15 Kasım 2017 tarihli başvuru kapsamında...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Enerjisa Enerji A.Ş., halka arza ilişkin taslak izahnamenin onaylanması için SPK'ya başvuru  yapıldığını bildirdi.



Enerjisa Enerji A.Ş. tarafından yapılan KAP açıklaması şu şekilde;



"Ortaklığımızın muhtemel halka arzına yönelik T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") 15 Kasım 2017 tarihli başvuru kapsamında onaylanması için sunulan taslak "İzahname" ekte sunulmaktadır.



Söz konusu taslak izahname, Kurul'un II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği'nin 28'inci maddesinin ikinci fıkrası hükmü ve sair sermaye piyasası mevzuatı hükümlerinin öngördüğü koşullar çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmaktadır. İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, taslak izahname aynı zamanda  www.enerjisa.com.tr adresli internet sitemiz ile  www.akyatirim.com.tr adresli internet sitesinde de ayrıca ilan edilecektir.



15.11.2017 tarihinde Kurul'a 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, VII-128.1 sayılı Pay Tebliği ve sair sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde yapılan muhtemel halka arz başvurumuz kapsamında izahnamenin incelenmesi gerçekleşecek olup, Ortaklığımız paylarının muhtemel halka arzına ilişkin izahname henüz Kurul tarafından onaylanmamıştır. Kurul'un onayını takiben kesinleşen izahname ilgili sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde kamuya açıklanacak ve ilan edilecektir" denildi.



İzahnameye göre, halka arz öncesinde Sabancı Holding, şirket sermayesinin yüzde 50'sini ve E.ON'un yüzde yüz iştiraki DD Turkey şirketi de kalan yüzde 50'lik hisseyi elinde bulunduruyor.
Halka arz edilen payların tamamının satılması durumunda, Sabancı Holding yüzde 41, DD Turkey de yüzde 41 oranında pay ve oy haklarını doğrudan ellerinde bulundurmaya devam edecek. Ek satış kapsamında satışa sunulan payların tamamının satıldığı varsayıldığında, Sabancı Holding ve E.ON yüzde 40'ar paya sahip olacak. 
"2018 başında halka arza hazır olmalıyız"

Geçtiğimiz haftalarda Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, şirketin daha yalın bir şekilde yönetilebilmesi için ikiye ayrıştığını belirterek, "Şu an dağıtım ve satış birimi halka açılmak için 2018 başında hazır olacak diyebiliriz. Yani, bizim 2018 başında hazır olmamız lazım ama halka arzın ne zaman gerçekleştirileceği tamamen hissedarların kararı." ifadelerini kullanmıştı.
Enerjisa'nın, Enerjisa ve Enerjisa Üretim AŞ olarak ikiye ayrışması sürecini  Zaimler, şu şekilde açıklamıştı;
"Şirket, daha yalın bir şekilde yönetilebilsin diye, Enerjisa ve Enerjisa Üretim AŞ olarak ikiye ayrıştı. Farklı süreçleri, dinamikleri ve hatta farklı borçları olan iki iş biriminin daha yalın bir şekilde yönetilmesi için hissedarları böyle bir tercihte bulundu. Şirketin yönetiminin görevi, şirketi her an halka arz olabilecek gibi hazır halde tutmaktır. Şirketin finansal sonuçları, karlılık, büyüme, kurumsal yönetişimi ve şeffaflığı sağlamak şirket yönetiminin görevidir ama şirketlerin halka açılması tamamen hissedarların kararıdır. Şu an dağıtım ve satış birimi halka açılmak için 2018 başında hazır olacak diyebiliriz. Yani bizim 2018 başında hazır olmamız lazım ama halka arzın ne zaman gerçekleştirileceği tamamen hissedarların kararı." 
Şirketlerin halka açılmasının, o şirketin gerçek değerinin ortaya çıkması anlamına geldiğini dile getiren Zaimler, sektör açısından da referans noktası oluşturup gelişme konusunda öncülük işlevi üstlendiğini belirtmişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar