Finans Teknopark piyasalara yeni yazılım üretecek

Borsa İstanbul Genel Müdürü Dinç: "Finans Teknopark ile finansal piyasalara yönelik yeni yazılım ve donanım üretecek, bilişim altyapısını destekleyecek bir yapı oluşturduk" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Finans Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Dinç, Finans Teknopark ile finansal piyasalara yönelik yeni yazılım ve donanım üretecek, bilişim altyapısını destekleyecek bir yapı oluşturduklarını söyledi.


Dinç, Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığı ile kurulan Finans Teknopark AŞ ile İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) arasında yapılan mali destek sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, bugün teknolojisini çağa uyduramayan borsaların rekabet güçlerini kaybettiğini bildirdi.


"Nasdaq ortaklığımız ile gerçekleşen teknoloji transferi, Finans Teknopark, İTÜ ile finans teknolojisi yazılımı geliştirilmesi için kurduğumuz şirket; bu büyük dönüşümü yakalamak için hayata geçirdiğimiz projeler" diyen Dinç, Finans Teknopark ile finansal piyasalara yönelik yeni yazılım ve donanım üretecek, bilişim altyapısını destekleyecek bir yapı oluşturduklarını dile getirdi.


Dinç, finans sektörünün yazılım konusundaki dışa bağımlılığını ve sektördeki maliyetleri azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.


Finans Teknopark'ın yaklaşık 10 bin metrekarelik büyüklüğündeki kiralanabilir ofis alanının bin metrekaresini kuluçka merkezi olarak girişimci şirketlere bedelsiz olarak tahsis edeceklerini anlatan Dinç, Finans Teknopark'ın hükümet ile sermaye piyasası paydaşlarının oluşturduğu ve el ele çalıştığı İstanbul Finans Merkezi Projesinde de çok önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizdi.


"Amacımız tematik teknoparklar kurulması konusunda öncülük etmek"


Finans Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise 2023'ün en önemli hedeflerinden birisinin İstanbul'u uluslararası bir finans merkezi yapmak olduğunu belirterek, "Bu önemli vizyonun teknoloji ayağının eksik olması elbette düşünülemezdi" dedi.


Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul olarak bir araya geldiklerini ve bu vizyon doğrultusunda neler yapabileceklerini, nasıl katkı sağlayabileceklerini düşündüklerini aktaran Barbarosoğlu, şunları kaydetti:


"Finans ve bankacılık sektörüne odaklanmış, bu sektördeki büyük oyuncuları, onlara mal ve hizmet üreten şirketleri ve bu alanda ortaya çıkacak yeni girişimcileri bir araya toplayan, sadece yurt içi değil aynı zamanda yurt dışı teknoloji şirketleri için de bir cazibe merkezi olacak bir teknoparkın sayısız yarar sağlayacağını gördük. Amacımız tematik teknoparklar kurulması konusunda öncülük etmek. Finans Teknopark eminiz ki faaliyete geçtiği andan itibaren tam kapasite çalışacak, yurt içi ve yurt dışı firmaların yer almak için yarıştığı bir teknoloji üssü olacaktır. Şu anda bize gelen talepler de bu öngörümüzü doğrulamaktadır."


"Finans Teknopark'ın hedefe bizi bir adım daha yaklaştıracağını ümit ediyorum"


İSTKA Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de İSTKA'nın İstanbul'un kalkınma sürecinde ekonomik refahın artırılması, sosyal sorunların çözülmesi ve çevrenin korunmasını bütüncül bir şekilde ele aldığını bildirdi.


2014-2023 İstanbul Bölge Planında ortaya konan 3 gelişme ekseninden birinin İstanbul'u küresel ekonomide söz sahibi, yüksek katma değer üreten, yenilikçi ve yaratıcı bir ekonomi haline getirmek olduğunu aktaran Şahin, İSTKA'nın da desteği ile güdümlü bir projeye dönüşen Finans Teknopark'ın örnek bir kamu-özel sektör-üniversite iş birliği modeli haline geldiğini ifade etti.


Şahin, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşmak için, bugün kurulan işbirliklerinin önemini bir kere daha hatırlatmak isterim. El birliğiyle kuracağımız Finans Teknopark'ın bu hedefe bizi bir adım daha yaklaştıracağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar