Günün şirket haberleri - 25 Ağustos 2016

Piyasalarda dünkü sert satışın ardından bir miktar geri alımlar yaşadık ancak yeterli değil. Suriye operasyonunun ortak bir harekat olması piyasalardaki kayıpların daha fazla olmasını engellemiş görünüyor

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Operasyonun önemli ayağı tamamlandı gibi duruyor ancak bundan sonraki seyrin netleşmesi piyasalardaki rahatlama içinde önemli olacak. Diğer yandan Jackson hole öncesinde global piyasalarda bekle gör havasının hakim olduğunu görmekteyiz. 75000 endekste güçlü destek olmaya devam ediyor. 

Bugüne kadar açıklanan 2016 2.çeyrek net kar tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.

                                                      

BIST 100 Endeksi 

BIST100 endeksinde gelişmelerin ardından yoğun satıcılı bir seyir oluştu ve satışların 75000 desteği üzerinde karşılandığını izliyoruz. Satışların karşılanması durumunda endekste yeniden 77500 seviyesine yönelik tepiler oluşabilir. Bununla birlikte 75000 desteğinin kırılması halinde ise satış baskısı güçlenebilir. 



Dirençler: 76200-77500-79300

Destekler: 75000-74000-71800


BIST 30 Endeksi ve VIOP 


BİST 30 endeksinde satış baskısı 91800 desteği üzerinde karşılanmış görünüyor. Bu seviyenin üzerinde seyirler korunduğu sürece endeks yeniden 94300-95300 direnç seviyelerini test edebilir. Buna karşın ilerleyen süreçte 91800 desteğinin kırılması durumunda ise satış baskısı artabilir. VIOP endeks kontratında mevcut uzun pozisyonlar için 91800 endeks seviyesi stop loss alınabilir. Mevcut kısa pozisyonlar için ise 94300 endeks seviyesi stop loss alınabilir. 



Dirençler Bist-30: 94300-95300-96800

Destekler Bist-30: 91800-90800-88200



Küresel Ekonomik Gelişmeler

Türkiye

Başbakan Binali Yıldırım, Joe Biden ile yapmış olduğu görüşmenin ardından açıklamalarında, Joe Biden’ın ziyaretinin dayanışmayı gösteren bir ziyaret olduğunu ve Türkiye-ABD ilişkilerinin bozulmasına izin verilmemesi gerektiğine değindi. Aynı zamanda, Türkiye’nin Güney sınırlarında yeni bir kürt oluşumunu kabul etmediklerini de açıklamalarında yer verdi. 



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü IŞİD'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilçe merkezinin kontrolünü de ele geçirdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz 2016 Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları 2016 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,8 oranında azalarak 81.343 oldu.



ABD

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’ye yapmış olduğu ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüşmelerinin ardından birtakım açıklamalarda bulundu. Biden, ABD’nin Türkiye’yi her zaman destekleyeceğini ve Fethullah Gülen’in iadesi konusunda da Türk yetkililerle işbirliği yaptıklarını belirtti.  



ABD’de mevcut konut satışları Temmuz ayında beklentilerin altında 5.51 milyon adet olarak açıklandı.

ABD’de 19 Ağustos ile biten haftada mortgage başvuruları -%2.1 olarak açıklandı. 



Avrupa

Almanya ekonomisi, 2.çeyrekte %3.1 büyüme kaydetti. İkinci çeyreğin son okuması olarak açıklanan veride, çeyreklik bazda %0.4 büyüme görüldü. Verinin detayını incelediğimizde, cari işlemler dengesinin, hane halkı tüketim harcamalarının büyüme oranına pozitif katkı sağladığı görülmekte. Yıllık bazda, %3.1 oranında büyüme ise son 5 yılın en yüksek oranı olarak karşımıza çıkmakta. En son, 2011 birinci çeyrekte %5.2 büyüyen ülke ekonomisi o yıldan bu yana zayıf bir performans göstermiş durumda. 



Petrol

DOE tarafından açıklanan haftalık petrol stoklarında artış görüldü. 19 Ağustos bitimli haftada ulusal stoklar 2.5 milyon varil artarken, Cushing/Oklahoma stokları ise 375 bin varil artış kaydetti. Üretim tarafında, 49 bin varil azalma söz konusu aynı zamanda rafineri kullanımı da %1.00 oranında azalma göstermiş durumda. 

26-28 Eylül tarihlerinde, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin Cezayir’de toplanması bekleniyor. Ancak, İran, bu toplantıya katılıp katılamayacağına hala karar vermediğini bildirdi. 

 

Şirket Haberleri 

GSD HOLDİNG / GSDHOL –

180.999 adet GSDHO hissesi borsada satışı için MKK’ya kaydedildi. 



PETKİM PETROKİMYA / PETKM –

771.721 adet PETKM hissesi borsada satışı için MKK’ya kaydedildi. 



KÜTAHYA PORSELEN / KUTPO –

Şirket  %100 oranında pay sahibi olarak NG Kütahya Porselen Turizm Gayrimenkul Ve Pazarlama A.Ş. ünvanlı finansal duran varlık edinmesi sebebiyle, 30 Eylül 2016 tarihli rapordan başlamak üzere Finansal Tablolarını Konsolide olarak yayınlayacağını duyurdu. 



FENİŞ ALÜMİNYUM / FENIS –

şirket 2015 yılı karından temettü ödemesi yapmayacağını bildirdi. 



LİNK BİLGİSAYAR / LINK -

Şirket yönetim Kurulu, organizasyon yapısı içinde ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi Kurulması yönünde gerekli çalışmaların başlatılmasına, Ar-Ge projeleri ile mevzuatın gerektirdiği diğer hazırlıkların tamamlanmasını takiben, Bakanlığa başvuru yapılması yönünde karar verdiğini bildirdi. 



DENİZBANK / DENIZ –

Banka, 20 haziran 2016, 20 nisan 2016 ve 24 Şubat 2016 tarihlerindeki açıklamalarında daha önceden belirttiği, vergi inceleme raporlarındaki tarhiyatlarla ilgili olarak uzlaşma için başvuruda bulunulduğunu ve süresi içinde diğer yasal haklarının kullanımı konusunun da değerlendirildiğini duyurmuştu.  Banka konuyla ilgili bir değişiklik olmadığını bildirdi. 



BURSA ÇİMENTO / BUCIM – ÇEMTAŞ ÇELİK / CEMTS –

Bursa Çimento, bağlı Ortaklıklığı Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (CEMTS) iştiraki bulunan Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. nin gayrimenkul ve makina parkının uluslararası kabul görmüş yöntemlerle  "piyasa değerinin" tespitini kapsayan "Değerleme/Ekspertiz Raporlarının" hazırlanması için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile 23.08.2016 tarihinde anlaşma imzalandığını ve yaklaşık bir ayda alınabilecek değerleme neticesinin aynı gün kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. 



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar