Günün şirket haberleri - 26 Eylül 2016

BIST 100 endeksinde geri çekilmede 78000 desteği izlenebilir. Bu seviye üzerinde satışların karşılanması durumunda yeniden 79400 seviyesine doğru tepkiler gelebilir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Moody’s’in not indirimi sonrasında USDTRY kurunda 2.9931 seviyesinde seyirler izleniyor. TL dolar karşısında yaklaşık %1 değer kaybetmiş görünüyor. Buna paralel Endeks içinde %1-2 arasında bir değer kaybı ile açılış beklenebilir. Satışların 78000 seviyesinde karşılanması durumunda toparlanmalar görülebilir. Kurun seyrinde sertleşmeler devam ederse endeks üzerindeki baskıda devam edecektir. Ancak ilerleyen günlerde oluşabilecek toparlanmalarda satışlara dikkat etmekte fayda var. Global piyasaların seyri önemli olacak. 


BIST 100 Endeksi 

BIST 100 endeksinde geri çekilmede 78000 desteği izlenebilir. Bu seviye üzerinde satışların karşılanması durumunda yeniden 79400 seviyesine doğru tepkiler gelebilir. Buna karşın 78000 seviyesinin de kırılması durumunda ise satış baskısı artabilir. 



Dirençler: 80200-80800-82300

Destekler: 79400-78000-75800



BIST 30 Endeksi ve VIOP 

BİST 30 endeksinde satışların 95900 seviyelerinde karşılanması durumunda yeniden yukarı yönlü tepkiler oluşabilir. Buna karşın 95900 seviyesinin de kırılması durumunda ise satış baskısı hızlanabilir. 



Dirençler Bist-30: 98200-98700-99500

Destekler Bist-30: 97700-95900-93300


Küresel Ekonomik Gelişmeler


Türkiye 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3" seviyesinden "Ba1" seviyesine düşürürken, not görünümünü "durağan" olarak belirledi. (Bloomberght.com)



Euro Bölgesi

Fransa 2.çeyrek döneminde yıllık bazda GSYİH’da %1.3 oranında bir büyüme kaydetti.



Markit Economics’in açıkladığı PMI verilerine göre Eylül ayında Almanya imalat PMI verisi 54.3 ile bir önceki ayın üzerinde bir artış kaydetti. Hizmetler PMI ise 50.6 gelerek, son 39 ayın en düşük verisi oldu. Bileşik PMI verisi 52.7 bir önceki ayın altında kaldı.



Euro Bölgesi Eylül ayı PMI verilerine göre imalat PMI 52.6 ile bir önceki ayın üzerinde bir görünüm sunmasına karşın hizmetler PMI ise 52.1 ile geçen aya nazaran bir düşüş kaydetti. Bileşil PMI ise 52.6 düzeyinde gerçekleşti.



Petrol

Suudi Arabistan, İran’ın petrol üretimini dondurmayı kabul etmesi halinde Petrol üretimini kısmaya hazır olduklarını açıkladı.



Bir haber kaynağının verdiği bilgiye göre Suudi Arabistan ve İran’ın Petrol üretiminin dondurulması gerek seviye konusunda çatışma içerisinde olduklarını belirtti. Suudi Arabistan, petrol üretiminin seviyesinin dondurulması için ikincil kaynaklarını kullanmak istediğini açıkladılar.



Kanada

Temmuz ayında perakende satışlar aylık bazda %-0.1 oranında bir daralma kaydetti. Çekirdek perakende satışlar ise aylık bazda %-0.1 oranında bir gerileme yaşadı.



Kanada’da Ağustos ayında aylık bazda %-0.2 oranında bir gerileme kaydederken, yıllık bazda %1.1 bir artış yaşadı. Çekirdek TÜFE ise aylık ve yıllık bazda sırasıyla 0.0% ve %1.8 olarak gerçekleşti.



Şirket Haberleri 


TURCAS PETROL / TRCAS -

Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan davet uyarınca, Turcas Petrol A.Ş. 29.09.2016 tarihinde saat 14.30'daki 1. Tur Pazarlık ve saat 17.00'deki Nihai Pazarlık görüşmelerine katılacaktır.



A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM / AVOD -

Bağlı Ortaklığı Hasat BNO Gıda, Manisa Saruhanlı ilçesinde ki fabrikasının yenilenmesi konusunda proje oluşturulmasına, kapasite artırıma yönelik bu çalışmaların 2017 yılı Temmuz ayında tamamlanması için gerekli planlama ve Yatırım tutarının belirlenmesi için çalışma başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.



POLİTEKNİK METAL / POLTK -

Şirket Aluminum Shapes LLC firması ile eloksal tesisi modernizasyonu için 1.115.000 USD tutarında sözleşme imzaladığını duyurdu. Proje 2016 yılında tamamlanacak.



ASELSAN / ASELS -

Aselsan 26 Eylül (bugün) hisse başına 0,0119 TL net temettü ödemesi yapacak.



ALARKO HOLDİNG / ALARK -

Şirket, Grubumuz şirketlerinden Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin; Fas'da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demiryolu projesinin sözleşmesinin feshedilmesinni ardından açılan dava sürecinin devam ettiğini duyurdu.



YAPI VE KREDİ BANKASI / YKBNK -

Banka, yurt dışına ihraç edeceği  4.206.000 USD tutarındaki borçlanma aracının satış işlemi 23.09.2016 tarihinde tamamlandığını bildirdi.



DEVA HOLDİNG / DEVA -

Şirket tarafından T.Garanti  Bankası A.Ş.den 34.000.000.- TL tutarında kredi aldığını bildirdi.


Sektör Haberleri 



Konut Sektörü 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bazı basın yayın organlarında haber olarak yer alan ‘Konutta Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının düşürülmesi nedeniyle, konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak iade alabilecekleri iddialarını yalanladı.



Sigortacılık Sektörü

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in "sigorta sektörüne ikinci şans" olarak ifade ettiği yeni uygulama ile vatandaşların Türkiye'deki bütün sigorta şirketlerinin uyguladığı fiyatları tek bir sistemde görebilmesi, buna göre en düşük fiyatı seçebilmesi ve şirketler arasındaki rekabetin artırılarak fiyat düşüşlerinin hızlandırılması hedefleniyor.



Bankacılık Sektörü

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Tokbaş, Rekabet Kurulu tarafından 12 bankanın kartel oluşturduğuna yönelik verilen kararın Danıştay tarafından da hukuka uygun bulunduğunu söyledi.Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, Rekabet Kurulu tarafından 12 bankanın kartel oluşturduğuna yönelik verilen kararın, Danıştay tarafından da hukuka uygun bulunduğunu ifade ederek, "Banka müşterisinin, 21 Ağustos 2007 ve 22 Eylül 2011 arasında, 12 bankadan herhangi birisinden mevduat, kredi ve kredi kartı hizmeti almışsa, suni şekilde oluşturulan kartel faizi oranında zararı için 3 kat tazminat davası açma hakkı bulunuyor" dedi.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bültenine göre, sektörün kredi hacmi 16 Eylül ile biten haftada 1 milyar 250 milyon lira arttı. Böylece söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 1 trilyon 621 milyar 241 milyon liraya çıktı.




Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar