Halkbank hisseleri güne pozitif başladı

Halkbank hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 6,87 artışla 8,40 seviyesinden güne başladı. Hakan Atilla davasında beklentilerin altında bir ceza verilmesi nedeniyle Halkbank hisselerinde alımlar dikkat çekiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hakan Atilla davasında beklentilerin altında bir ceza verilmesi nedeniyle Halkbank hisselerinde alımlar dikkat çekiyor.


Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili ABD'de süren mahkeme süreci dün netleşti. ABD'de yargılanan Hakan Atilla'ya 32 ay hapis cezası verildi.


Kararın ardından gözler Halkbank hisselerine çevrilmişti. Halkbank hisseleri Borsa İstanbul'da yüzde 6,87 artışla 8,40 seviyesinden açıldı.


Borsa İstanbul ise yüzde 0,44 artışla 102.611 seviyesinden güne başladı.


Atilla, İran'a uygulanan ambargonun delinmesi ve 1 milyar dolarlık petrol gelirinin aklanarak ABD finans sistemine sokulmasına yardım etmekten suçlu bulunmuştu.


Dün ABD’nin New York şehrinde görülen davada Hakim Richard Berman, Atilla’yı sistemin çarklarının bir dişlisi ve zaman zaman da gönülsüz bir işbirlikçisi olarak tanımladı. Berman, Atilla’nın suçunun kariyerine ve ülkesine olan bağlılığından ileri geldiğini söyledi.


Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan karar sonrası yapılan açıklamada Atilla’nın "kurgudan ibaret bir süreç sonunda suçsuz olduğu halde mahkum edildiği" belirtildi.




Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar