İtalyan banka 7 milyar euroluk tahvil ihraç etti

Monte de Paschi di Siena, 7 milyar euro tutarında devlet garantili tahvil ihraç etti... İtalya'nın üçüncü büyük bankası Monte de Paschi di Siena, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için, fonlama operasyonlarında teminat olarak kullanılabilecek veya ikinci piyasada satılabilecek 7 milyar euro tutarında devlet garantili tahvil ihraç etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İtalya'nın üçüncü büyük bankası Monte de Paschi di Siena, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için, fonlama operasyonlarında teminat olarak kullanılabilecek veya ikinci piyasada satılabilecek 7 milyar euro tutarında devlet garantili tahvil ihraç etti. 

     


İtalyan hükümeti, Aralık ayında onaylanan 20 milyar euro tutarında acil durum paketi çerçevesinde bankaların tahvil ihracı için devlet garantisi talep edebileceklerini daha önce duyurmuştu.

     


Monte dei Paschi'nin yaptığı açıklamaya göre 7 milyar euroluk ihracın 3 milyar euroluk bölümünü yüzde 0,5 kupon faizli Ocak 2018 vadeli tahviller oluştururken, Ocak 2020 vadeli yüzde 0,75 kupon faizli tahvilden de 4 milyar euro tutarında ihraç gerçekleşti.

     


Monte dei Paschi bu yıl toplam 15 milyar euro tutarında devlet garantili tahvil ihraç etmeyi planlıyor.


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar