Küresel piyasalarda Paskalya sakinliği

Küresel piyasalarda, cuma günü başlayan Paskalya tatili nedeniyle düşük hacimli bir seyir izlenirken, dolar ABD'de geçen hafta 2015 yılı büyüme rakamının yukarı yönü revizesinin ardından güçleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cuma günü, Paskalya tatili nedeniyle küresel piyasaların bir çoğunda işlem yapılmadı. 


ABD borsasında işlemler bugün yeniden başlayacak. Analistler, bugün ABD'de dış ticaret dengesi, kişisel gelir, kişisel tüketim harcamaları ve Dallas Fed imalat aktivite endeksinin takip edileceğini belirtiyor. 


Cuma günü ABD'de 4.çeyrek yıllıklandırılmış Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yüzde 1,0 artıştan yüzde 1,4 artışa revize edilmesinin ardından, dolar endeksi yüzde 0,2 artışla 96,30 seviyelerinde seyrediyor. 


Avrupa borsalarının çoğu bugün de tatil nedeniyle kapalı bulunuyor.


Asya tarafında ise Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,50 artışla 17.087,28 puanda, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,14 yükselişle 2.984,325 puan seviyelerinde bulunuyor. 


Yurt içinde Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, cuma günü yüzdelik bazda değişim göstermeyerek 81.356,45 puandan kapandı.


Analistler, bu hafta yurt içinde 2015 yılı büyüme verisinin yanı sıra şubat ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerinin izleneceğini yurt dışında ise ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor. 


Bugün Avrupa borsalarının bir çoğunun kapalı olduğunu anımsatan analistler, düşük hacimli bir gün yaşanabileceğini, 81.800 ve 82.000 seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu, 80.500 desteğinin altına inilmediği sürece yukarı hareket potansiyelinin korunacağını ifade ediyor. 



Bugün piyasaların takip edeceği veriler şöyle: 

10.00 TCMB şubat Uluslararası rezervler ve döviz likiditesi 


14.30 TCMB ocak konut fiyat endeksi 


15.30 ABD şubat kişisel gelirler ve harcamalar 


15.30 ABD şubat kişisel tüketim harcamaları deflatörü 


17.00 ABD'de şubat bekleyen konut satışları 


17.30 ABD mart Dallas Fed imalat sanayi aktivite endeksi 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar