Limak, halka arz için düğmeye bastı

Limak 2018 sonuda ya da 2019 yılında halka arza gitmeyi değerlendiriyor. İstanbul üçüncü havalimanı inşaatını gerçekleştiren grupta da yer alan Limak Yatırım, 2018 ya da 2019’da halka arza gitmeyi değerlendiriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul üçüncü havalimanı inşaatını gerçekleştiren grupta da yer alan Limak Yatırım, 2018 ya da 2019’da halka arza gitmeyi değerlendiriyor. Şirket, 2011 yılında da halka arz çalışması yapmış ancak piyasalardaki düşüş nedeniyle bunu gerçekleştirememişti.


Kuveyt’te Bloomberg TV’nin sorularını yanıtlayan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Daha fazla adım için doğru zamanı bekliyoruz. Bütün şirketlerimiz hazır. Çimento grubumuz Türkiye’nin en büyük ikinci şirketi. Tıpkı altyapı ve enerji gruplarımız gibi" diye konuştu.


Limak, Rusya’da yol, Senegal ve Kuveyt’te havalimanları inşa ederek büyürken 17 ülkede 65 bin çalışana istihdam sağlıyor. Şirket, Bloomberg verilerine göre Türkiye piyasasında halka arzların 2011’den bu yana en yüksek seviyede gerçekleştiği dönemde piyasaya girebilir. İş Yatırım’a göre bu yıl halka arzlar 2017’deki seviyesinin 5 katı büyüklüğünde olabilir. (BusinessHT)

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar