Murat Ülker, taze meyve sebze işine giriyor

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda adını ulusal ve uluslararası büyük satın alımlarla duyuruyor. ... 2007 yılında Godiyalyı alan grup, 2014 başında Amerika'nın en köklü şekerleme şirketlerinden DeMet's Candy Companiyi satın aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2007 yılında Godiyalyı alan grup, 2014 başında Amerika'nın en köklü şekerleme şirketlerinden DeMet's Candy Companiyi satın aldı. Yılın son ayında ise İngiltere’nin lider bisküvi üreticisi United Biscuits'i bünyesine katarak uluslararası bir satın alma işlemine imza attı. 


Toplam çalışan sayısı 48 bine ulaşan Yıldız Holdingin United Biscuits hariç 2014 konsolide cirosunun 18 milyar TL'yi aşması bekleniyor. Doğal Barak Türkiye'nin en büyük gruplarından olan Yılda Holding’deki her gelişme bizler için haber değeri taşıyor. Kulis sayfalarımızda Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker'in kurduğu her yeni şirketi haber yaparak duyuruyoruz. Kimi zaman Ülker Ailesinin duyurulmasını istemediği satın almaları ya da görüşmeleri de yazıyoruz. Ama geçen hafta Murat Ülker bize güzel bir jest yaptı. 


"Nasıl olsa siz yakalarsınız diyerek, henüz yeni kuruluşu tamamlanmı, Mevsim Taze Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret Aş. bilgilerini paylaştı. Nüktedan kişiliği ile tanınan Ülker, "Bilgiyi bizzat ben kendim aktarayım istedim" diyerek de espri yaptı. Murat Ülker'in verdiği bilgiye göre, yeni şirket öncelikli olarak Şok ve Dia marketlerine taze meyve sebze tedariki yapacak. Ama sadece kendi şirketlerine hizmet vermekle kalmayacak, otel, restoran, catering şirketlerine de hizmet verecek. Ülker'in bu şirketteki ortağı ise Melih Şahinöz. G2M’nin de ortaklarından olan Şahinöz ev dışı tüketim sektöründeki tecrübesiyle biliniyor. Grup bu ortaklıkla ev dışı tüketimde daha etkin olacak.




Kaynak: Para Dergisi


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar