Niçin düştü? Niçin yükseldi? (11Temmuz)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo projesinin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo projesinin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdiğini duyurdu. Hisse, fiyatı en yükselen hisseler arasında yer aldı. TAV, geçen haftaki Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör olayları sonucu düşen ulaştırma hisselerinden biri oldu. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


Halk Sigorta; nominal sermayesini, kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 35 milyon TL artırarak, 94 milyon TL'den 129 milyon TLye yükseltmeye karar verdi. Sermaye artışının 7,5 milyon TL'sının 2015 kar payından, 27,5 milyon TUnin olağanüstü yedeklerden karşılanmasına karar verildi. Bu gelişme sonrası hisse, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



Eminis Ambalaj'in ortağı Ömer İsmet Uzunyol, şirketteki 2,5 milyon TL olan alacağından vazgeçerek, bu alacağı hibe ettiğini bildirdi. Açıklamada, söz konusu 2,5 milyon TL'nin geçmiş yıl zararlarından mahsup edilmek üzere mali tablolara yansıtılması na karar verildi. Hisse, geçen haftanın yükselenleri arasında yer aklı.



Galatasaray Sportif, Emlak GYO ile Florya ve Riva'daki yüzölçümlü arsalar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandı. Geçen haftaki bu haber, hisseyi olumlu etkileyerek yükseltti.



Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo projesinin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdiğini duyurdu. Hisse, fiyatı en yükselen hisseler arasında yer aldı. 



TAV, geçen haftaki Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör olayları sonucu düşen ulaştırma hisselerinden biri oldu.

Kent Gıda, 2015 yılı karından temettü dağıtmayacağını açıkladı. Bu gelişme sonucu hisse, geçen hafta yatırımcısını üzen hisseler arasında yer aldı.

Önceki hafta yükselişte olan Acıpayam Selüloz ve Kervansaray Yatırım Holding, geçtiğimiz hafta düşen hisseler arasına girdi. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar