Niçin düştü? Niçin yükseldi? (14Mart)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... İndeks Bilgisayar, tarihinin en fazla karını gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İndeks Bilgisayar, tarihinin en fazla karını gerçekleştirdi. 2015 yılında net karını bir önceki yıla kıyasla yüzde 78 artışla 44,9 milyon TL'ye çıkaran şirket, geçen hafta borsada da yatırımcısına kazandırdı. Rhea Girişim de geçen hafta yatırımcısını üzdü. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu düşüşün spekülatif olabileceği söyleniyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 


• İndeks Bilgisayar, tarihinin en fazla karını gerçekleştirdi. 2015 yılında net karını bir önceki yıla kıyasla yüzde 78 artışla 44,9 milyon TL'ye çıkaran şirket, geçen hafta borsada da yatırımcısına kazandırdı. 



• Geçen hafta gıda şirketlerinde yükselişler göze çarptı. Mert Gıda, Merko Gıda ve Ersu Gıda şirketleri de bu yükselişe ayak uydurdu.



• Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Bank Asya'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Bankanın satılabileceği yönündeki haberler, yükselişte etkili oldu. 



• Sanifoam Sünger de geçen haftanın en çok kazandıranları arasındaydı Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığı ndan, bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



• Koza Altın'ın iştiraki olan ATP İnşaat'ın zarar eden basın yayın faaliyetlerinin sona ermesi, grup şirketlerine yaradı. Şirketin iştirakleri de bu durumdan faydalandı. İpek Doğal Enerji, geçen hafta yüzde 8 primliydi. 

• Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan İz Hayvancilik'ta geçen hafta kâr satışları gözlemlendi. 

• Geçen hafta Naksan Holding'e yapılan polis baskını sonrası Royal Halı hisselerinde satışlar görüldü. Hisse yüzde 9 kaybettirdi. 

• Rhea Girişim de geçen hafta yatırımcısını üzdü. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu düşüşün spekülatif olabileceği söyleniyor. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar