Niçin düştü? Niçin yükseldi? (21Mart)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Vakıf YO, geçen haftanın en çok kaybettireni oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Vakıf YO, geçen haftanın en çok kaybettireni oldu. Hissede kâr satışları söz konusuydu. Süper Lig'de liderliği elinde tutan Beşiktaş, borsada da yükselmeye devam ediyor. Siyah-Beyazlılar geçen hafta yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 



• Despec Bilgisayar yabancı yatırımcıların alımlanyla yükseliyor. Son dönemde bilişim hisselerinde, yatırım ve beklentiler nedeniyle yükselişler görülüyor. 



• Bantaş Bandırma 2015 yılında 3,7 milyon TL kâr yazdı. 2014'te 2,3 milyon TL kâr açıklayan şirket, karın. yüzde 60 artırırken, borsada da yatırımcısına kazandırmayı bildi. 



• Süper Lig'de liderliği elinde tutan Beşiktaş, borsada da yükselmeye devam ediyor. Siyah-Beyazlılar geçen hafta yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı. 



• Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Kuştur'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



• Adese de geçen haftanın en çok kazandı ranları arasında yerini aldı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 


• Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Vakıf YO, geçen haftanın en çok kaybettireni oldu. Hissede kâr satışları söz konusuydu. 

• Geçtiğimiz haftalarda satışının gerçekleşmesi beklenen Transtürk Holding, satışın gerçekleşmemesiyle kaybettirmeye devam ediyor. Şirket, geçen hafta da yüzde 13 kaybettirdi. 

• Doğusan da geçen hafta yatırımcısını üzdü. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu düşüş spekülatif olarak yorumlanıyor. 
Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar