Niçin düştü? Niçin yükseldi? (5 Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Serve Kırtasiye de geçen haftanın kazandıranlarından oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Serve Kırtasiye de geçen haftanın kazandıranlarından oldu. Okulların açıImasıyla beraber Serve Kırtasiye, geçen hafta mevsimsellik etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. Volkswagen otomobillerde ortaya çıkan emisyon aldatmacası şirketin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'i de etkiledi. BİST-30 Endeksine geçen hafta dahil edilen şirket, yatırımcısına yüzde 15 kaybettirdi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



- National Bank of Greece'in (NBG) Finansbank'ı satacağı yönündeki iddialar ve üç teklif alındığı yönündeki haberler, Finansbank'ı geçen haftanın en çok kazandıran hissesi yaptı. Bankanın iştiraki Finans Leasing de bu haber sonrası yüksel işe geçti. 



- Yıldız Holding bünyesine girdikten sonra mali yapısı düzelten Makina Takım, Gebze'deki taşınmazını satacağını açıkladı. Bu açıklama sonrası şirket hisseleri geçen hafta yüzde 17 primlendi. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



- Serve Kırtasiye de geçen haftanın kazandıranlarından oldu. Okulların açıImasıyla beraber Serve Kırtasiye, geçen hafta mevsimsellik etkisiyle yönünü yukarı çevirdi. 



- Önceki haftanın en çok kaybettirenleri arasında yer alan Orma Orman Mahsülleri'nde geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.



- Taraf Gazetecilik de geçen hafta kazandırdı. Şirket tarafından kamuya doyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.


- Volkswagen otomobillerde ortaya çıkan emisyon aldatmacası şirketin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'i de etkiledi. BİST-30 Endeksine geçen hafta dahil edilen şirket, yatırımcısına yüzde 15 kaybettirdi. 



- Egeli&Co. Girişim ve Egeli&Co. Yatırım Holding hisselerinde de geçen hafta sert düşüşler söz konuydu. KAP'a yapılan açıklama sonrasında bu iki hissede Moris Algazi’nin yoğun miktarda hisse satışı yaptığı belirtiliyor. 


- Geçen haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Denizbank ve Deniz GYO'da geçen hafta kâr satışları baş gösterdi. İki hisse de yatırımcısını üzdü. (Ekonomist)


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar