Pegasus'un yolcu sayısı 2 ayda 3,7 milyona yükseldi

Pegasus'un yolcu sayısı, ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artışla 3,7 milyona ulaştı... Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'nin yolcu sayısı, ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,8 artarak 3,7 milyona yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'nin yolcu sayısı, ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,8 artarak 3,7 milyona yükseldi. 


Pegasus'un Şubat 2017 trafik verileri, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. 


Buna göre, 2016 Ocak-Şubat döneminde 3 milyon 550 bin olan toplam yolcu sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 3,8 yükselişle 3 milyon 690 bine ulaştı. Aynı dönemde iç hatlardaki artış yüzde 1,2, dış hatlardaki artış ise yüzde 8,5 oldu. İç hatlardaki yolcu sayısı, bu yılın ilk 2 ayında 2 milyon 330 bin, dış hatlarda ise 1 milyon 360 bin olarak gerçekleşti.


Yolcu doluluk oranı ise 2 puanlık artışla yüzde 79,6 şeklinde kayıtlara geçti.


Şubat ayında toplam yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artarak 1 milyon 750 binden 1 milyon 810 bine çıktı. Şubat ayında yolcu doluluk oranı, geçen yılın aynı ayına kıyasla 2,9 puan yükselerek yüzde 80,3 düzeyine ulaştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar