Piyasaların gözü ABD tarım dışı istihdam verisinde - 02 Aralık 2016

Küresel piyasalar, bugün ABD'de açıklanacak kasımayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerine odaklandı. Küresel piyasalarda günün veri takviminde, 16:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri dikkat takip edilecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda günün veri takviminde, 16:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri dikkat takip edilecek. Güçlü veriler ABD tahvil faizlerine yeniden yükseliş getirebileceğinden dikkatle izlenecek. 


ABD’de güçlü verilerin desteği ve büyüme beklentilerinin yukarı revize edilmesi ile dün akşam saatlerinde yüzde2,49’a kadar yükselen 10 yıl vadeli tahvil faizleri bu sabah yüzde2,44 civarına geri çekilmiş durumda. Ancak, gerek 10 yıl vadeli tahvil faizleri, gerek 2, 5 ve 30 yıl vadeli diğer gösterge tahvil faizleri son yılların zirvelerinde kalmaya devam ediyor. FED’den beklenen faiz artışı ve 2017’de geçtiğimiz aylarda tahmin edilenden daha agresif parasal sıkılaşma politikaları uygulanacağına dair öngörülerin artması gelişen ülke varlıklarını baskı altına almaya devam ediyor. 


İçeride ise EKK’ya ek olarak Moody’s tarafından açıklanması muhtemel Türkiye kredi notu değerlendirmesi takip edilecek. (Moody’s Türkiye kararını takvminden çıkardı, ancak gerekçesiyle beraber takvim dışı değerlendirme yaptığı örnekler daha önce görülmüştü). 23 Eylül’de Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden borçlanma notunu “yatırım yapılabilir ülke” statüsünün bir kademe altına düşüren ve not görünümünü “durağan” olarak belirleyen Moody’s’in not görünümünü “negatife” çekme riskini sınırlı ancak takip edilmesi gereken bir risk parametresi olarak görülüyor.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar