SPK'dan Yapı Kredi'nin bedellisine onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yapı ve Kredi Bankasının 4 milyar 100 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. SPK haftalık bültenine göre, kurul Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığının 4 milyon lira, Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının 400 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Hayat Varlık Yönetimin 400 milyon lira, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankasının 350 milyon lira, Başer...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, kurul Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığının 4 milyon lira, Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının 400 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Hayat Varlık Yönetimin 400 milyon lira, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankasının 350 milyon lira, Başer Faktoringin 75 milyon lira, Ak Yatırım Menkul Değerlerin 550 milyon lira, Pasha Yatırım Bankasının 385 milyon lira, Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaretin 110 milyon lira, Şeker Finansal Kiralamanın 150 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


Kurul, Aktif Yatırım Bankası AŞ 4 No'lu Turkcell Varlık Finansmanı Fonunun 100 milyon lira tutarındaki varlığa dayalı menkul kıymet ihracı başvurusunu ve Set Varlık Kiralamanın 900 bin lira tutarındaki sahipliğe dayalı kira sertifikası başvurusuna onay verdi.


Yapı ve Kredi Bankasının 4 milyar 100 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onaylayan kurul, Bereket Emeklilik ve Hayata 15 bin 292 lira, Qinvest Portföy Yönetimine 9 bin 321 lira, İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 1 kişiye 22 bin 407 lira ve Meksa Yatırım Menkul Değerlere 26 bin 49 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar