Tekstil devinin tasfiyesi başladı

Geçtiğimiz ocak ayında mahkemece iflasına karar verilen Galatasaray Spor Kulübü’nün eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın’ın şirketleri tasfiye sürecine alındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Özhan Canaydın’ın 1980’lerde temelini kurduğu Biesseci’nin yanı sıra 4 firması hakkında Bursa 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflas kararı verilmişti. Canaydın’ın şirketlerinin iflas erteleme başvuruları 1 yıl kadar sürmüştü. Mahkemenin iflas kararıyla birlikte tasfiye süreci de başladı. Özhan Canaydın’ın vefatı sonrası oğlu Murat Canaydın’ın geçtiği şirketlerden tasfiye sürecine alınanlar şunlar: “BİE Bursa İpek Emprime Tekstil Makine Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Liberteks Tekstil Konfeksiyon Gıda İnşaat Otomotiv Turizm Lokanta Sanayi ve Ticaret A.Ş., Barka Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.”


Tasfiye işlemleri Bursa 14. İcra Dairesi, Bursa 16. İcra ve İflas Müdürlüğü ve Bursa 15. İcra Müdürlüğü tarafından yapılacak. Anılan icra müdürlükleri iflas masalarının oluşması için 2-8 Nisan tarihleri arasında duyuruda bulundu. Başvuruyu 26 Şubat 2013 günü değerlendiren mahkeme iflas erteleme kararı verdi. Yeminli Mali Müşavir Zeki Tekar, Serbest Mali Müşavir Ali Kahve ve Tekstil Mühendisi Aysel Korkmaz kayyum olarak atandığı şirketin mali tablosundaki bozulma nedeniyle verilen iflas erteleme kararı ile üretimine devam eden şirketlerin aleyhine yapılmış ve yapılacak her türlü takipteki muhafaza, teslim, tahliye ve icra işlemleri durduruldu.


Batman’a yatırım yapacaktı

İflasına karar verilen tekstil devi Biesseci A.Ş. 2012’de Batman’a yatırım yapma kararı almıştı. Türkiye’nin 500 büyük sanayi devi listesine de giren Biesseci’nin yetkilileri konu ile ilgili Batman’a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Eylül 2009’da yapılan ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Murat Canaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayim Fresko, Serim Ayomak, Oktay Pehlivanoğlu katılmıştı. Heyet üyeleri Batman Yatırım Destek Ofisi yetkilileri ile bir takım görüşmelerde bulunmuştu. Biesseci’nin yatırım niyeti Batman’ın yanı sıra Diyarbakır için de olduğu gündeme gelmişti.


Bin 300 kadar kişi çalışıyordu

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ile birlikte bünyesinde bulunan dört şirket, 27 bin metrekaresi konfeksiyon, 15 bin metrekaresi boyahane, 4 bin metrekaresi örme tesisi olmak üzere toplam 47 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyordu. Bu firmalar, GAP, Quiksilver, Calvin Klein, Timberland, Dolce&Gabbana gibi birçok markaya da fason üretim yapıyordu. Yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlayan fabrikalar, ekonomik zorluklar nedeniyle çalışanların sayısını 900 kişiye kadar düşürmüştü. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar