THY, ocak ayında yüzde 79,5 doluluk oranına ulaştı

Yıla başarılı bir performansla başlayan Türk Hava Yolları, ocak ayı doluluk oranını yüzde 79,5 olarak kaydetti. Yıla başarılı bir performansla başlayan Türk Hava Yolları, ocak ayı doluluk oranını %79,5 olarak kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıla başarılı bir performansla başlayan Türk Hava Yolları, ocak ayı doluluk oranını %79,5 olarak kaydetti.

2018 yılı ocak ayının pozitif baz etkisine rağmen ücretli yolcu kilometredeki artış, Türk Hava Yolları için talep ortamının 2019 yılında da pozitif bantta kalacağının önemli bir göstergesi oldu.


"GURURLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türk Hava Yolları basın müşaviri Yahya Üstün, son rakamları twitter hesabından duyurdu: "Türkiye’nin markası Türk Hava Yolları olarak Ocak ayında 5,7 milyon yolcumuzu %79,5 doluluk oranı ile taşıdık. Geçen yılın aynı dönemine göre taşınan kargo miktarımız %14,9 dıştan dışa transfer yolcu doluluk oranımız ise %5,2 arttı. Gururla çalışmaya devam edeceğiz.”



OCAK 2019 TRAFİK SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

- Ocak ayında taşınan yolcu sayısı 5,7 milyon oldu.

- Ocak ayı toplam doluluk oranı %79,5 olarak gerçekleşti. Dış Hat doluluk oranı %78,3 olarak gerçekleşirken, İç Hat uçuşların doluluk oranı ise %87,1 olarak gerçekleşti.

-Dıştan dışa transfer yolcu sayısında %5,2’lik artış görüldü.

-Kargo ve Posta hacmi, 2018 yılındaki çift haneli büyüme trendine devam ederek, geçen yılın aynı dönemine göre %14,9 arttı. Kargodaki bu büyümeye %21 ile Avrupa, %13,7 ile Uzak Doğu ve %11 ile K. Amerika katkı sağladı.

-Geçen yılın aynı dönemine göre yine bu ayda yolcu doluluk oranında Uzak Doğu’da 1,4 puan, K. Amerika’da ise yaklaşık 1 puanlık artış gerçekleşti.


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar