Trump, NAFTA'dan çekilmeyeceklerini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret  Anlaşmasından (NAFTA) çekilmeyeceklerini açıkladı. Trump 'un dün liderlerle görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, NAFTA'nın şu an sona erdirilmemesinin kabul edildiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trump 'un dün liderlerle görüşmesinin ardından Beyaz  Saray'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, NAFTA'nın şu an  sona erdirilmemesinin kabul edildiği belirtildi.


Trump Kanada ve Meksika liderlerine henüz NAFTA'dan çıkma  kararı olmadığını söyledi.


Dün Trump'ın NAFTA'dan çıkış için başkanlık emri hazırladığı yönünde haberler basında yer almıştı.


3 Liderin anlaşmanın tüm ülkelerin menfaatine yönelik olarak yeniden müzakereyi mümkün kılmak için gerekli prosedürleri hızlı bir şekilde hazırlamayı kabul ettikleri belirtildi.


Trump daha önce NAFTA'yı 'korkunç' olarak nitelendirmişti. 



Trump yönetimi NAFTA ortağı Kanada'dan ithal edilen kerestelere  yüzde 24 oranına kadar vergi getirilmesine karar vermişti.


Amerikan iş dünyası liderleri ve milletvekilleri tarafından  bir çekilme ihtimalini ortadan kaldırmak için kampanya başlatılmıştı.


ABD, Kanada ve Meksika tarafından 1 Ocak 1994'te yürürlüğe  giren NAFTA kapsamında, söz konusu üç ülke arasındaki ticaret ve  yatırımlar liberalize edilmiş, ilk kez yabancı şirketlere, anlaşma  ülkelerini uluslararası tahkim kurullarında tek taraflı olarak dava  etme hakkı tanınmıştır. (Foreks)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar