Yabancı döndü, dolar düştü

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını 2016'ya erteleyebileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte piyasalarda başlayan iyimser hava hız kesmedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gelişmekte olan ülkelere para girişinin artması ve içeride de kurumsal talebin azalmasının etkisiyle dolar içeride 2.92 TL'nin altına inerek 5 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Dolarda 3 günde yaşanan düşüş yüzde 4'e ulaştı. Cuma günü 3.40 TL'nin üstünde bulunan euro da, 3.27 TL'ye kadar indi. Analistler, pozitif havanın devam etmesi halinde doların 2.90 TL'nin altına gerileyebileceğine işaret etti. 


2 MİLYAR DOLARLIK GİRİŞ 


Banka hisseleri öncülüğünde yükselişini sürdüren Borsa İstanbul, yüzde 1.86'lık artışla 78 bin 698 puandan günü tamamladı. Böylece endeks 2 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dolardaki düşüşten de güç alan borsada üç günlük yükseliş yüzde 5.3 oldu. Üç günlük yabancı girişinin 2 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen borsadaki şirketlerin toplam piyasa değeri üç günde 30 milyar TL arttı. Gösterge faiz de yüzde 10.79'a geriledi. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar