Yabancı eylülde 205 milyon dolar net alım yaptı

Borsa İstanbul'da, yabancı yatırımcılar Eylül ayında 205 milyon dolar net alım yaptılar... Geçen ay Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde 205 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen ay Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde 205 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.


Böylelikle yabancı yatırımcıların alımı 5 ayın zirvesine yükseldi. Mart ayında yabancı yatırımcının net alımı 1,07 milyar dolarla yılın rekorunu kırmıştı. 


Yabancı yatırımcılar Eylül 2016'da BİST'te 5 milyar 812 milyon dolarlık alış ve 5 milyar 607 milyon dolarlık satış işlemi yaptı.


Böylece yabancıların geçen ay ki toplam alım ve satış işlemleri 11 milyar 419 milyon dolar seviyesinde oluştu.


Bu arada ay sonu itibariyla, yılın tamamında yabancıların alış işlemleri 68 milyar  95 milyon dolar, satış işlemleri 67 milyar 505 milyon dolar ve net alışları da 590 milyon dolar oldu. (BusinessHT)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar